ma 22 jun ’20 20:15 uur

Richard Thompson

13 Rivers vormt nieuwe mijlpaal in prachtig repertoire
ma 22 jun ’20
20:15 uur

Over zijn plekje in de ‘100 Greatest Guitarists of All Time’ van Rolling Stone gaat het nu niet. Ook gaat het niet over de talloze prijzen die hij in zijn indrukwekkende carrière in de wacht wist te slepen. Zelfs gaat het niet over zijn invloed binnen de folkrockwereld, het genre dat met bands als Mumfords and Sons opnieuw hoogtij viert. Richard Thompson brengt met 13 Rivers opnieuw een album uit en dat is het enige wat op dit moment telt. De legendarische singer-songwriter heeft zich vanaf 2017 gericht op deze parel en daar mogen we nu van gaan genieten.

Bekijk het Facebook evenement

Richard Thompson, medeoprichter van Fairport Convention, schreef 13 heerlijke songs die naar eigen zeggen bij elkaar horen. Om dat te bezegelen kon hij niet anders dan de studio induiken en er een heus album van te maken. Thompson week uit naar de Boulevard Recording Studio (Los Angeles), ook bekend als The Producers Workshop, de plek waar Pink Floyd, Fleetwood Mac, Ringo Starr, Joan Baez en vele andere klassiekers wisten voort te brengen. In samenwerking met Clay Blair (The War on Drugs) en vaste muzikale partners Michael Jerome (drums, percussie), Taras Prodaniuk (bas) en Bobby Eichorn (gitaar) produceerde Thompson de plaat 13 Rivers ook nog eens eigenhandig.

Thompson: "De 13 nummers kwamen geheel onverwacht op me af in een donkere periode. Ze weerspiegelden mijn emoties op een manier die ik zelf ook nog niet kan begrijpen. Het is alsof ze ergens anders vandaan komen. Je vindt diepere betekenis in de beste platen naarmate de tijd vordert. De beloning komt later.” Het album 13 Rivers belooft dan ook een nieuwe mijlpaal in het toch al prachtige repertoire van Thompson.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie