vr 27 mrt ’20 21:00 uur

Casual Classics

Bonsoir!

Oscar Kocken, presentator

Symfonieorkest van het Conservatorium Amsterdam
Judith Kubitz, dirigent
Hawijch Elders, viool

Arthur Honegger - Pacific 231 
Camille Saint-Saëns - Introduction & Rondo capriccioso (viool & orkest)
Maurice Ravel - Tzigane (viool & orkest)
Hector Berlioz - Symphonie fantastique (finale)

vr 27 mrt ’20
21:00 uur
  • vr 27 mrt ’20
    21:00 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet die zijn afgekondigd omtrent het coronavirus, zijn alle concerten in het Muziekgebouw tot 1 juni geannuleerd en is Meneer Frits gesloten. We proberen op dit moment alle geannuleerde concerten te verplaatsen naar een later tijdstip. Gezien de omvang van de verplaatsingen die plaatsvinden, kan het wat langer duren dan u normaal van ons gewend bent voordat hier duidelijkheid over is. 

Het Ticketbureau en de kassa van Muziekgebouw Eindhoven zijn gesloten. We zijn bereikbaar via e-mail tickets@muziekgebouweindhoven.nl maar vragen u geen contact op te nemen met betrekking tot de geannuleerde concerten.

Inzake de afhandeling van gekochte toegangskaarten zullen kaartkopers zo snel mogelijk via mail worden geïnformeerd. Wij doen ons uiterste best en danken u voor uw geduld en begrip in deze moeilijke situatie.

Samen met presentator Oscar Kocken brengt het Symfonieorkest van het Conservatorium Amsterdam een kleurrijk programma. Berlioz’ Symphonie fantastique en werken van Franse componisten zoals Ravel en Saint-Saëns komen deze avond voorbij. Benieuwd? Ontdek het bij Casual Classics. Hét klassieke concert waarbij je biertje ook mee naar binnen mag. Probeer het eens voor €5 inclusief een drankje!


Franse sferen 

Berlioz’ Symphonie fantastique wordt tijdens Casual Classics uitgevoerd, waarin de componist zijn onbeantwoorde liefde voor de beroemde actrice Harriët Smithson verklankt. De liefdesperikelen van deze romanticus pur sang komen samen in een obsessief motiefje dat in de symfonie in allerlei gedaanten terugkeert. De conservatoriumtalenten blijven in Franse sferen met werk van Saint-Saëns en Ravel. Muzikaal gevoel en virtuositeit gaan hand in hand in hun lichtvoetige composities voor viool en orkest. De enerverende ritmemachine van Honegger zorgt voor het nodige contrast. Bij dit concert kan worden opgemerkt dat klassieke muziek lang niet zo ingewikkeld is als het lijkt, waarbij de beleving van klassieke muziek vaak intenser is dan bij de meeste andere vormen van muziek.  

Oscar Kocken
Oscar Kocken zal de avond presenteren. Hij is o.a. bekend als presentator voor De Grote Geschiedenisquiz (NTR), schrijver voor Spijkers Met Koppen (VARA), programmaker voor Lowlands en bekend als presentator van 'Zomaar een gast' op NPO3 en in Houten bij het FORTE festival in 2018.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie