vr 4 dec ’20 20:30 uur

TARJA

Goes to church
vr 4 dec ’20
20:30 uur

TARJA is een uitzonderlijke kunstenaar die eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. Als voormalige frontvrouw van de Finse band Nightwish heeft ze het heavy metal regelboek herschreven. De innovatieve combinatie van de klassiek getrainde sopraan met symfonische heavy metal heeft niet alleen een nieuw genre gecreëerd, maar heeft tot nu toe talloze imitators gevonden en duizenden jonge meisjes geïnspireerd om zangles te nemen en vrouwen in heavy metal een specifiek vrouwelijke stem te geven.


TARJA bracht haar vijfde studioalbum uit op 30 augustus 2019 en tourt daarmee nu door Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland.

Na de aankondiging van haar solocarrière en de scheiding van de band in 2005 bracht TARJA twee jaar later haar eerste eigen rock- en metalalbum uit onder de titel "My Winter Storm" (2007). Drie jaar na het laatste album "The Shadow Self" (2016) brengt "In The Raw" de opvallende en prachtige sopraan van TARJA opnieuw naar voren. In samenwerking met de muzikanten van de band en hun beproefde productieteam was het belangrijkste idee dat goud niet noodzakelijkerwijs hoeft te schitteren, maar een ruw element is in zijn natuurlijke staat. Het concept van goud in zijn ruwe vorm wordt ook visueel weergegeven in de albumkunst, die TARJA, gefotografeerd door Tim Tronckoe, toont in St. Michael's Grotto, Gibraltar - omringd door levendige kleuren en gouden glans.

Bekijk het Facebook event

TARJA Goes to Church is een samenwerking van Muziekgebouw Eindhoven en Loud Noise.

Let op: dit concert vindt plaats in de Paterskerk, bij DomusDela. Bekijk op Google Maps
Dit is een ongeplaceerd concert. Er is dus vrije plaatskeuze.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie