Huun-Huur Tu

Legendarische keelzangers uit Tuva
wo 20 okt ’21 20:15 uur
wo 20 okt ’21
20:15 uur
  • wo 20 okt ’21
    20:15 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

En of dit mystiek genoemd mag worden: de traditionele, rituele laryngeale gezangen van het Centraalaziatische land Tuva. Want met hun unieke zangtechniek ontwikkelen de zangers uit de steppe een meeslepende klankkosmos rijk aan onder- en boventonen. Wat echter geen mysterie meer is, is het wereldwijde succes van het Toevankwartet HUUN-HUUR-TU, inmiddels een gevestigde naam in de internationale wereldmuziek, dankzij hun moderne presentatie van de traditionele laryngeale zang.


Hoe we voor een veilige omgeving en een prettige beleving zorgen lees je in onze coronarichtlijnen.

Tijdens het optreden wordt er gebruik gemaakt van zowel tokkel- als strijkinstrumenten. De inspiratie en de oorsprong van de muziek komt vooral van de rondtrekkende nomaden. In de teksten wordt er veel gerefereerd naar het rondtrekken met paarden en worden er soort gelijke geluiden gemaakt door middel van instrumenten. Volgens de Tuvaanse tradities vind het keelzingen ook de oorsprong bij de nomaden uit dat gebied.

Gastoptreden

Pianiste Marynka zal deze avond een gastoptreden geven. Marynka is een uit Rusland afkomstige, in Nederland wonende  componiste/ pianiste die vooral eigen muziek speelt. Ze schrijft meditatieve modale muziek geïnspireerd door  o.a. de raga's, oftewel klassieke traditie van improvisatie uit India. Haar pianostukken doen denken aan Satie en Debussy, maar ook aan de componisten George Gurdjieff & Thomas de Hartmann. Ze heeft inmiddels twee piano albums met titels "Red Moon" en "Dimension 5" opgenomen voor de Amsterdamse label Orphono Records.  

Facebook event

Voorafgaand van het optreden zal er een film worden vertoond over Tuva. Tevens is er een fotoboek te koop over de mysterieuze verhalen van reizigers die door binnenland van China hebben gereisd genaamd Terra Incognita Tuva.

 Huun-Huur Tu

Huun-Huur Tu zou in eerste instantie 21 oktober 2020 in onze Kleine Zaal staan. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is dat concert verplaatst naar woensdag 20 oktober 2021. Alle tickethouders ontvangen persoonlijk bericht met praktische info.