do 30 apr ’20 12:30 uur

Lunchpauze Concert

Duo Mader/ Papandreopoulos

Andreas Mader, saxofoon
Christos Papandreopoulos, piano

Schulhoff: Hot-Sonate
Gershwin: An American in Paris (arr. Christos Papandreopoulos)
Hindemith: Sonate voor altsaxofoon en piano
Mamlok: Rückblick
Pärt: Spiegel im Spiegel (arr. voor saxofoon en piano)
Darvishi: A Thousand Butterflies* (opdrachtwerk)

do 30 apr ’20
12:30 uur

Naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet die zijn afgekondigd omtrent het coronavirus, zijn alle concerten in het Muziekgebouw tot 1 juni geannuleerd en is Meneer Frits gesloten. We proberen op dit moment alle geannuleerde concerten te verplaatsen naar een later tijdstip. Gezien de omvang van de verplaatsingen die plaatsvinden, kan het wat langer duren dan u normaal van ons gewend bent voordat hier duidelijkheid over is. 

Het Ticketbureau en de kassa van Muziekgebouw Eindhoven zijn gesloten. We zijn bereikbaar via e-mail tickets@muziekgebouweindhoven.nl maar vragen u geen contact op te nemen met betrekking tot de geannuleerde concerten.

Inzake de afhandeling van gekochte toegangskaarten zullen kaartkopers zo snel mogelijk via mail worden geïnformeerd. Wij doen ons uiterste best en danken u voor uw geduld en begrip in deze moeilijke situatie.


Na pianist Ramon van Engelenhoven, sopraan Elisabeth Hetherington en Duo Ebano sluit Duo Mader/Papandreopoulos de Dutch Classical Talent Tour 2020 af. Dit duo bestaat uit de Oostenrijker Andreas Mader (saxofoon) en de Griek Christos Papandreopoulos (piano). 


Kaarten voor de lunchpauzeconcerten kosten €3,- en kunt u kopen bij de garderobe op de dag van het concert. (bovenstaande zin m.b.t. servicekosten en keuzeabonnement is bij de Lunchpauzeconcerten niet van toepassing!)

Imagine Home is een programma over fysieke immigratie en immigratie van de creatieve verbeelding – waarbij 'thuiskomst' en 'het zoeken naar een thuis' centraal staan. Het zijn actuele thema’s die ook altijd actueel wáren. De Tsjechische componist Ervín Schulhoff ‘emigreerde’ van klassiek naar jazz, terwijl George Gershwin de omgekeerde weg bewandelde.  Hindemith en Mamlok vluchtten naar de VS omdat ze hun leven niet zeker waren onder het Nazi-regime. In Arvo Pärts Spiegel im Spiegel lijkt het begrip 'thuis' niet zozeer een geografisch begrip, maar meer een innerlijke gemoedstoestand. Verder speelt Duo Mader/Papandreopoulos een opdrachtcompositie van Aftab Darvishi, een jonge Iraanse componiste, die aan den lijve ondervond hoe emigratie voelt. Aftab Darvishi maakte grote indruk met haar opera Turan Dokht tijdens het Holland Festival 2019.

Duo Mader/Papandreopoulos (Oostenrijk/Griekenland)
Andreas Mader en Christos Papandreopoulos werkten met Pierre-Laurent Aimard in Keulen en Arno Bornkamp in Amsterdam. Ze traden o.m. op tijdens grote muziekfestivals als Festival KlangBasel (Zwitserland) en het 1st Birmingham Piano Chamber Music Festival (Engeland), en in Nederland waren ze te bewonderen tijdens WoNDeRFeeL en het Oranjewoud Festival. Vorig jaar verscheen hun debuut-cd Lilith & Lulu.

Bekijk hier de facebookpagina van Duo Mader

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie