wo 13 jan ’21 20:15 uur

The Tallest Man On Earth & Amsterdam Sinfonietta

Breder dan klassiek
wo 13 jan ’21
20:15 uur

The Tallest Man on Earth en Amsterdam Sinfonietta komen naar Eindhoven als één collectief. De grofkorrelige stem en de gitaar van de Zweedse singer-songwriter op één podium met het strijkorkest dus. Dat belooft een betoverende show!

Een consumptie (pauzedrankje) is bij de ticketprijs inbegrepen.

Op een avond bespeelt The Tallest Man on Earth tot wel tien gitaren, van akoestisch tot banjo. Samen met de strijkers uit Amsterdam speelt hij de mooiste songs uit zijn rijke oeuvre (waaronder dat van zijn nieuwste album I Love You), klassieke muziek en een aantal speciale covers.

Bekijk het Facebook event

Breder dan klassiek, van Amsterdam Sinfonietta, is een begrip in Nederland. De unieke optredens van het strijkorkest met artiesten uit de pop-, jazz- of wereldmuziek zijn ieder jaar een groot succes. Amsterdam Sinfonietta werkte eerder al samen met artiesten als Rufus Wainwright, Typhoon, Wende en vorig jaar Jonathan Jeremiah. Voor de Breder dan klassiek 2021-editie heeft Amsterdam Sinfonietta niemand minder dan Zweedse singer-songwriter Kristian Matsson uitgenodigd, bekend onder de artiestennaam The Tallest Man on Earth.

Amsterdam Sinfonietta
Amsterdam Sinfonietta is in 1988 opgericht en inmiddels is het uitgegroeid tot een dynamisch en virtuoos ensemble dat optreedt over de hele wereld. Het strijkorkest wordt geroemd om zijn innovatieve programmering en hechte samenspel. Met de jaarlijkse concertreeks ‘Breder dan klassiek’ gaat het orkest een samenwerking aan met artiesten van buiten de klassieke wereld, waarbij beide partijen uit hun comfortzone stappen. Elk jaar weer mondt dit uit in een spannende kruisbestuiving tussen totaal verschillende muzikale werelden.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie