Rufus Wainwright & Amsterdam Sinfonietta

Breder dan klassiek
za 21 jan ’23 20:15 uur
za 21 jan ’23
20:15 uur
  • za 21 jan ’23
    20:15 uur
    Grote Zaal

Na het grote succes van 2017 is Rufus Wainwright terug bij de Breder dan klassiek tournee met Amsterdam Sinfonietta. De ‘Prince of Chamber Pop’ slaat zelf al regelmatig de brug naar de klassieke wereld. Wainwright schreef bijvoorbeeld al twee opera’s. Samen met Amsterdam Sinfonietta brengt hij zijn eigen songs en covers van zijn muzikale helden ten gehore. Succesnummers uit de vorige show worden gecombineerd met nieuwe composities.

Breder dan klassiek, van Amsterdam Sinfonietta, is een begrip in Nederland. De unieke optredens van het strijkorkest met artiesten uit de pop-, jazz- of wereldmuziek zijn ieder jaar een groot succes. Amsterdam Sinfonietta werkte eerder al samen met artiesten als Jonathan Jeremiah, Typhoon en Wende. Voor de Breder dan klassiek 2021-editie heeft Amsterdam Sinfonietta niemand minder dan Zweedse singer-songwriter Kristian Matsson uitgenodigd, bekend onder de artiestennaam The Tallest Man on Earth.

Amsterdam Sinfonietta
Amsterdam Sinfonietta is in 1988 opgericht en inmiddels is het uitgegroeid tot een dynamisch en virtuoos ensemble dat optreedt over de hele wereld. Het strijkorkest wordt geroemd om zijn innovatieve programmering en hechte samenspel. Met de jaarlijkse concertreeks ‘Breder dan klassiek’ gaat het orkest een samenwerking aan met artiesten van buiten de klassieke wereld, waarbij beide partijen uit hun comfortzone stappen. Elk jaar weer mondt dit uit in een spannende kruisbestuiving tussen totaal verschillende muzikale werelden.


Verplaatst

Dit concert vond oorspronkelijk plaats op 22 janauari 2022. Tickethouders zijn geïnformeerd via de mail.