ma 30 mrt ’20 20:15 uur

Dvorak - Stabat Mater

Eindhovense Oratorium Vereniging e.a.

Margreet Rietveld, sopraan
Martine Straesser, alt
Falco van Loon, tenor
Hans Christian Hinz, bas
Brabant Sinfonia 
Dirk Luijmes, harmonium
Geert Broeksteeg, dirigent

ma 30 mrt ’20
20:15 uur
  • ma 30 mrt ’20
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet die zijn afgekondigd omtrent het coronavirus, zijn alle concerten in het Muziekgebouw tot 1 juni geannuleerd en is Meneer Frits gesloten. We proberen op dit moment alle geannuleerde concerten te verplaatsen naar een later tijdstip. Gezien de omvang van de verplaatsingen die plaatsvinden, kan het wat langer duren dan u normaal van ons gewend bent voordat hier duidelijkheid over is. 

Het Ticketbureau en de kassa van Muziekgebouw Eindhoven zijn gesloten. We zijn bereikbaar via e-mail tickets@muziekgebouweindhoven.nl maar vragen u geen contact op te nemen met betrekking tot de geannuleerde concerten.

Inzake de afhandeling van gekochte toegangskaarten zullen kaartkopers zo snel mogelijk via mail worden geïnformeerd. Wij doen ons uiterste best en danken u voor uw geduld en begrip in deze moeilijke situatie.Te Deum 

Een Latijnse lofzang, vaak gebruikt bij plechtige dankdiensten in de christelijke kerken. Van oudsher ook gebruikt bij de intocht van de veldheer na een overwining. 
 “Te Deum laudamus  - Wij loven U, o God”   

Stabat Mater, de treurende moeder bij het kruis

“Naast het kruis, met schreiende ogen, stond de moeder, diep bewogen, toen de Zoon te sterven hing”.  (vert. Willem Wilmink). Een groter contrast is haast niet denkbaar. Het verdriet om het verlies van een kind. Dvořák uitte in zijn muziek niet alleen het verdriet van moeder Maria om haar gekruisigde zoon, maar ook zijn persoonlijke verdriet om het verlies van drie kinderen in de periode dat hij dit werk componeerde. 
In zijn muziek smelten rouw en troost samen.  Een prachtig werk in de Passietijd. 

De EOV nodigt u graag uit om deze prachtige werken van Dvořák te komen beluisteren en met ons mee te beleven.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie