vr 15 mei ’20 20:15 uur

Symfonie Orkest Eindhoven

Voorjaarsconcert 2020 - 'Muzikaal palet"

Quentin Clare, dirigent

Kurt Weill - Symfonie nr. 2 
Tsjaikovski - Symfonie nr. 5

vr 15 mei ’20
20:15 uur

Naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet die zijn afgekondigd omtrent het coronavirus, zijn alle concerten in het Muziekgebouw tot 1 juni geannuleerd en is Meneer Frits gesloten. We proberen op dit moment alle geannuleerde concerten te verplaatsen naar een later tijdstip. Gezien de omvang van de verplaatsingen die plaatsvinden, kan het wat langer duren dan u normaal van ons gewend bent voordat hier duidelijkheid over is. 

Het Ticketbureau en de kassa van Muziekgebouw Eindhoven zijn gesloten. We zijn bereikbaar via e-mail tickets@muziekgebouweindhoven.nl maar vragen u geen contact op te nemen met betrekking tot de geannuleerde concerten.

Inzake de afhandeling van gekochte toegangskaarten zullen kaartkopers zo snel mogelijk via mail worden geïnformeerd. Wij doen ons uiterste best en danken u voor uw geduld en begrip in deze moeilijke situatie.


Schilderen met muziek

Kunt u zich er iets bij voorstellen: muziek die uit kleurlagen bestaat? De muziek van Tsjaikovski ontstond in de periode van de hoogromantiek, waarin het individu, gevoel en emotie belangrijk werden. Thema’s als de natuur, de dood, menselijke emotie en de (onbereikbare) liefde waren voor romantische componisten de drijfveer om steeds grotere en langere werken te creëren, met ingewikkeldere vormen, harmonieën en ritmes, en nieuwe klankkleuren.

Tsjaikovski was een meester in het inkleuren van prachtige melodieën, laag over laag, met veel gevoel voor sfeer en orkestratie. De muziek van Kurt Weill is qua vorm klassiek, qua klank typisch een product van het interbellum. Zijn tweede symfonie is een opvallend muziekwerk door de ironische intermezzi van sentimentele music-hall muziek, die qua melodie doen denken aan de Dreigroschenoper. 

 

Over het orkest
Symfonieorkest Eindhoven heeft in de afgelopen decennia zijn eigen unieke plek in het Eindhovense muzikale landschap weten te veroveren. Eind 2019 vierde het orkest zijn 50 jarig jubileum met de spetterende uitvoering van de 9e symfonie van Beethoven, in samenwerking met het Philipskoor. De meeste leden van het orkest zijn (gevorderd) amateur, een aantal daarvan heeft een muziekvakopleiding genoten. De musici komen uit de wijde omgeving van Eindhoven en daarbuiten. Er worden ook regelmatig projecten gedaan met muziekgezelschappen en koren uit de regio. Vanaf 2017 is de Britse dirigent Quentin Clare de vaste maestro van het orkest.  www.symfonieorkesteindhoven.nl

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie