do 26 nov ’20 20:15 uur

Matteo Myderwyk

Felt
do 26 nov ’20
20:15 uur

Na zijn vorige jaar voltooide trilogie die bestond uit albums To Move, Verses en Ataraxia, presenteert de moderne componist en pianist zijn klassieke en elektronische speelwijze op zijn nieuwe album Parabel. Als conceptuele denker bij het scheppen van muziekstukken wilde Myderwyk met Parabel graag twee verhalen vertellen: klassiek én elektronisch.

Myderwyks’s muziek evolueert constant en zijn live-shows zijn gevarieerd. Van Lowlands, Oerol, RedLightRadio tot de Vondelkerk of ADE; steeds breekt hij met de traditionele wetten door voortdurend te improviseren met keuzes van instrumenten. Zo verschijnt hij met een arsenaal aan synthesizers op zijn nieuwste album Parabel. Na een drietal pianosolo albums (To Move, Verses, Ataraxia) presenteert Matteo met Parabel zijn eerste elektronische werk.

Het album Parabel toont muzikaal gezien die twee werelden dus in een piano- en een elektronische variant. Myderwyk: ‘Ik wil dat mijn muziek ‘kneedbaar’ op verschillende instrumenten gespeeld kan worden. Niet dat ik me met Bach wil vergelijken, maar zijn keyboard works klinken even geniaal op klavecimbel, piano of orgel.’  

Bekijk het Facebook event

Myderwyks’s muziek evolueert constant, hij breekt traditionele wetten door voortdurend te improviseren.

Onderdeel van:
Felt

‘Ik wil dat mijn muziek ‘kneedbaar’ op verschillende instrumenten gespeeld kan worden.'

Myderwyk
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie