Ásgeir

Bury The Moon
Naked Song Presents
ma 3 okt ’22 20:15 uur
ma 3 okt ’22
20:15 uur
  • ma 3 okt ’22
    20:15 uur
    Paterskerk (DOMUSDELA)
    Geweest

De uit IJsland afkomstige Ásgeir Trausti Einarsson, oftewel Ásgeir, is niet meer te stuiten. Hij verkocht in zijn thuisland zo veel exemplaren van zijn debuutalbum Dýrð í dauðaþögn (2012) dat naar schatting één op de tien inwoners het in huis heeft. Van Eurosonic Noorderslag tot SXSW leert men de warme vocals van Ásgeir ook steeds beter kennen. In februari 2020 bracht hij zijn plaat Bury The Moon uit, een wonderbaarlijke kruisbestuiving waarin indie-folk, R&B en elektronica samenzweren tot weerbarstige en hartverwarmende popsongs.

Het vulkanische IJsland leent zich bij uitstek om prachtige songs te schrijven. Ásgeir sloot zich op in een zomerhuisje ergens in de natuur en werkte daar wekenlang aan het poëtische album Bury The Moon. Zijn vader, dichter Einar Georg Einarsson, schreef zoals altijd veel van de teksten. Maar ook anderen schreven mee aan de lyrics. Bury The Moon werd een uitzonderlijk meesterwerk waarop akoestische melodieën en elektronische arrangementen slim en subtiel samenkomen. 

Facebook event

Let op: dit concert vindt plaats in de Paterskerk, bij DomusDela, bereikbaar via Kanaalstraat 4. Klik hier voor de plattegrond.
Dit is een ongeplaceerd concert. Er is dus vrije plaatskeuze.

VERPLAATST
Het concert van Ásgeir is een aantal keren verplaatst. De nieuwe datum is maandag 3 oktober 2022. Ticketkopers zijn per mail op de hoogte gebracht.


Support act: Hebe 

Met een trio van EP's, uitgebracht tussen 2015 en 2020, heeft HEBE nieuwe stijlen verkend en luisteraars over de hele wereld bereikt. Haar intieme live optreden van 'Cards On The Table' voor UK Mahogany Sessions in 2020 (naast grote namen als Rhye, Birdy en Billie Eilish) en het gebruik van haar laatste single 'Afraid of Being Hurt' in de Amerikaanse serie 'Couples Therapy' tonen de internationale goedkeuring van haar muziek. 

Haar organische en gitaargelaagde nieuwe album 'Release Resolution', waar diepe en zware vocale harmonieën haar teksten onderstrepen, komt uit op 11 november.

HEBE's bekrachtigende songs en gloeiende, warme stem weten naadloos een boodschap van melancholie en hoop te verweven, zonder al te serieus te worden of te puur of zelfverzekerd te klinken.

Haar album opent met 'Wait For Daylight', een nummer over de nacht en het begin van een angstige, donkere fase. Het album eindigt met 'Lifted The Weight', een nummer dat werd geschreven in de vroege ochtenden in haar huis in Amsterdam, waar ze vaak inspiratie vond na enkele uren wakker liggen, wat haar soms een gevoel van macht en zelfbehoud gaf.

NAKED SONG
Persoonlijke verhalen van liedjesschrijvers die je ontroeren, opbeuren, tot nadenken stemmen of op een andere manier weten te raken. Oog in oog, een-op-een met de artiest, van heel dichtbij kruipen ze onder je huid. Dit is Naked Song, het singer-songwriterprogramma van het Muziekgebouw Eindhoven.

Naked Song vind je ook op Facebook en Instagram en natuurlijk op www.nakedsong.nl