Ásgeir

Bury The Moon
Naked Song Presents
vr 22 apr ’22 20:15 uur
vr 22 apr ’22
20:15 uur

De uit IJsland afkomstige Ásgeir Trausti Einarsson, oftewel Ásgeir, is niet meer te stuiten. Hij verkocht in zijn thuisland zo veel exemplaren van zijn debuutalbum Dýrð í dauðaþögn (2012) dat naar schatting een op de tien inwoners het in huis heeft. Van Eurosonic Noorderslag tot SXSW leert men de warme vocals van Ásgeir ook steeds beter kennen. In februari 2020 bracht hij zijn plaat Bury The Moon uit, een wonderbaarlijke kruisbestuiving waarin indie-folk, R&B en elektronica samenzweren tot weerbarstige en hartverwarmende popsongs.

Het vulkanische IJsland leent zich bij uitstek om prachtige songs te schrijven. Ásgeir sloot zich op in een zomerhuisje ergens in de natuur en werkte daar wekenlang aan het poëtische album Bury The Moon. Zijn vader, dichter Einar Georg Einarsson, schreef zoals altijd veel van de teksten. Maar ook anderen schreven mee aan de lyrics. Bury The Moon werd een uitzonderlijk meesterwerk waarop akoestische melodieën en elektronische arrangementen slim en subtiel samenkomen. 

Facebook event

Let op: dit concert vindt plaats in de Paterskerk, bij DomusDela, bereikbaar via Kanaalstraat 4. Klik hier voor de plattegrond.
Dit is een ongeplaceerd concert. Er is dus vrije plaatskeuze.

VERPLAATST
Ásgeir zou in eerste instantie 20 september 2020 in de Paterskerk staan. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is dat concert verplaatst naar 18 april 2021 en nu dus naar vrijdag 22 april 2022. Alle tickethouders hebben persoonlijk bericht ontvangen met praktische info.

NAKED SONG
Persoonlijke verhalen van liedjesschrijvers die je ontroeren, opbeuren, tot nadenken stemmen of op een andere manier weten te raken. Oog in oog, een-op-een met de artiest, van heel dichtbij kruipen ze onder je huid. Dit is Naked Song, het singer-songwriterprogramma van het Muziekgebouw Eindhoven.

Naked Song vind je ook op Facebook en Instagram en natuurlijk op www.nakedsong.nl

Bekijk onze thema's