Aynur

Dé ster uit Turkije
vr 10 jun ’22 20:15 uur

Aynur Doğan - zang
Franz von Chossy - piano
Alex Simu - klarinet
Sjahin During - percussie

vr 10 jun ’22
20:15 uur

Powervrouw Aynur zorgt voor een avond vol innerlijke rust en muzikale troost. Geniet van de harmonieuze mix van klassieke Koerdische volksmuziek en jazz van haar nieuwe album Hedûr.

Aynur, dé ster uit Turkije, is terug met een nieuw album: Hedûr! Met Hedûr (Solace of Time) wil ze bijdragen aan de innerlijke rust van de luisteraars en muzikale troost bieden in de hedendaagse hectische moderne samenleving. Haar sound is een harmonieuze mix van klassieke Koerdische, Westerse en jazzmuziek. Naast de piano, is een contrabas, slagwerk, strijkkwartet, klarinet en tembur te horen. 

Facebook event

Aynur laat als spreekbuis van de Koerdische cultuur meer dan 300 jaar muziekgeschiedenis horen. Ze blijft dichtbij de traditionele Koerdische en Turkse muziek, en geeft er tegelijkertijd een eigentijds geluid aan met akoestische folk instrumenten, elementen uit de wereldmuziek en een hint van jazz en flamenco. Tijdens haar optreden zal opvallen dat Aynur een bevlogen wereldburger is.

Onderdeel van:
Spottickets

VERPLAATST

Dit concert is door de aanhoudende coronamaatregelen een aantal keer verplaatst. De laatste wijziging is die van 29 december 2021 naar vrijdag 10 juni 2022. Kaarthouders ontvangen per mail meer informatie.