Roberto Fonseca Trio

Fenomenaal Cubaanse jazzpianist
vr 22 okt ’21 20:15 uur
vr 22 okt ’21
20:15 uur
  • vr 22 okt ’21
    20:15 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

De in Havana geboren pianist Roberto Fonseca vormt al bijna drie decennia de voorhoede van de vernieuwings lichting in de Cubaanse muziek. Op zijn negende album Yesun presenteert hij een breed uitwaaierende en opwindende mix van stijlen, en zorgt daarmee voor een nieuwe revolutie in het genre.

Een consumptie (pauzedrankje) is bij de ticketprijs inbegrepen.

Op zijn nieuwe album steekt Fonseca meer dan ooit de grens over, zonder daarbij zijn paspoort aan de muziekpolitie te tonen. Fonseca’s vernieuwingsdrang laat zich niet beteugelen. Hij bouwt bruggen tussen zijn Afro-Cubaanse roots en de meest uiteenlopende andere stijlen, van jazz en klassiek tot rap, funk, reggaeton en elektronica. Wereldmuziek in een letterlijke zin. Fonseca weet dan ook waar hij het over heeft, want hij heeft al veel gezien van de wereld. Al op zijn twintigste trad hij toe tot het befaamde Bueno Vista Social Club, en hij speelde samen met absolute grootheden als Fatoumata Diawara, Ibrahim Maalouf en Omara Portuondo.  

Nu het grensverleggende album er is, wil hij het ook ver buiten zijn eigen landsgrenzen laten horen. Altijd bezig om nieuwe wegen in te slaan, maar vooral zijn eigen weg te volgen. Dat betekent doorlopend oefenen, componeren, experimenteren, vastberaden om zijn bijzondere en gemoderniseerde variant van de Cubaanse muziek aan het publiek te laten horen.

Bekijk het Facebookevent

Roberto Fonseca zou in eerste instantie 23 oktober 2020 in onze Kleine Zaal staan. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is dit concert verplaatst naar vrijdag 22 oktober 2021. Alle tickethouders hebben persoonlijk bericht ontvangen met praktische info.