Thijs Boontjes speelt Bram Vermeulen

Ode aan een prachtig oeuvre
vr 18 feb ’22 20:15 uur
vr 18 feb ’22
20:15 uur
  • vr 18 feb ’22
    20:15 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

Dit concert is geannuleerd. Ticketkopers ontvangen per mail meer informatie.

Thijs Boontjes ken je als leider van de huisband van het TV programma M, als side-kick van het 3FM programma Sanders Vriendenteam of van zijn melige, maar even briljante Nederlandstalige versie van Lionel Richies All Night Long (Deze Nacht). Deze avond eert hij een hele andere soort liedjesschrijver. De prachtige nummers van Bram Vermeulen zullen met zeer veel eerbied worden vertolkt door deze veelzijdige en innemende artiest.

Een consumptie (pauzedrankje) is bij de ticketprijs inbegrepen.

“Ik ben niet echt dood moet je weten, het is maar een lichaam dat ik achterliet. Dood ben ik pas als jij me bent vergeten” zong Bram Vermeulen in het lied Testament. Vergeten zullen we Bram Vermeulen nooit. De liedjesschrijver, cabaretier (onder andere met Freek de Jonge in Neerlands Hoop in Bange Dagen) en zelfs volleybalinternational overleed in 2004 plotseling tijdens zijn vakantie in Italië. De troubadour met de karakteristieke hese stem liet een prachtig oeuvre na met gloedvolle nummers als Testament, De Wedstrijd en Rode Wijn.

De combinatie Bram Vermeulen en Thijs Boontjes ligt misschien niet helemaal voor de hand. Maar Thijs Boontjes heeft zich bewezen als veelzijdig artiest. Hij werd bekend als pianist en organist bij onder andere Douwe Bob en Anouk. Sinds 2015 is hij bandleider van zijn eigen Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, waar in zijn spitsvondige teksten de geest van Bram Vermeulen rondwaart. Deze avond is Thijs Boontjes de zendeling die ervoor zorgt dat Bram Vermeulen nooit meer vergeten wordt.

Facebook evenement

Dit concert hebben we door de aanhoudende coronamaatregelen opnieuw moeten verzetten.