Annemieke van der Togt

Maaike Ouboter & Eric Corton

Harnas van Glas
vr 14 okt ’22 20:15 uur
vr 14 okt ’22
20:15 uur
  • vr 14 okt ’22
    20:15 uur
    Kleine Zaal

Maaike Ouboter en Eric Corton gaan samen het theater in. De plek waar ze allebei zo van houden. In een bijzondere muzikale avond gaan ze met elkaar en het publiek in gesprek over het leven - over loslaten, vasthouden, hoeveel liefde er in verdriet zit én maken ze samen muziek. Op deze manier maken ze je deelgenoot van hun beider wereld van kwetsbaarheid en doorzetten. Dichtbij en met open vizier.

Eric Corton : ‘Al vanaf de eerste kennismaking hou ik van Maaike’s taal en manier van vertellen. Dat raakt en beroert me telkens weer. Dat we dat nu samen in het theater gaan doen voelt heel bijzonder.’

Maaike Ouboter: 'Ik ken Eric al vanaf het begin van mijn carriere. Als hij kijkt, ziet hij echt. Ik voel dat hij dezelfde lagen van het leven kent en open naar de wereld kijkt. Ik kijk er zo naar uit om in het theater samen de diepte in te gaan - zowel muzikaal als in gesprek.

De twee multi-talenten leerden elkaar kennen tijdens de opnames van De Beste Singer Songwriter van Nederland waar Maaike Ouboter toenmalig jurylid Eric Corton tijdens de auditie direct diep wist te raken met het nummer Dat Ik Je Mis. Mede daardoor beleefde de zangeres een stormachtige doorbraak en volgden twee albums met enkele succesvolle tours. Haar nieuwe album Harnas van Glas verscheen eind 2021. 

Bekijk het Facebook event

Maaike Ouboter zou in eerste instantie 14 november 2020 in onze Grote Zaal staan. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is dit concert verplaatst naar 17 februari 2022 en vervolgens naar 14 oktober 2022. Tickets blijven geldig, kopers hebben per mail meer informatie ontvangen.