philharmonie zuidnederland

Berezovsky bedwingt Rachmaninov

Vanwege de koopzondag kan het in parkeergarage Heuvelgalerie drukker zijn dan gewoonlijk. Wij raden u aan om wat eerder van huis te gaan zodat u op tijd voor aanvang in het Muziekgebouw arriveert.

zo 22
april
  • zo 22 apr
    14:15
    Grote zaal
    Geweest

Dmitri Liss, dirigent
Boris Berezovsky, piano 
Met medewerking van Gabriel Arias Luna, cello

Rachmaninov - Pianoconcert nr 3
Sjostakovitsj - Symfonie nr 15

Eind 2016 nam Dmitri Liss pianist Boris Berezovsky al mee voor het Kerstconcert. De combinatie bleek een groot succes. Het Eindhovense publiek roemde de ‘zinderende sfeer’ en Berezovsky’s ‘weergaloze spel’. Nu zijn de twee muziekvrienden herenigd voor een waar huzarenstuk: Rachmaninovs Derde, het pianoconcert der pianoconcerten. Een titanenstrijd voor vele pianisten en dirigenten, maar in handen van Berezovsky en Liss wordt het pure poëzie. Dat geldt ook voor Sjostakovitsjs sinistere Vijftiende Symfonie vol citaten van Rossini, Wagner en Glinka. Reken op de overtreffende trap van de uitvoering van de Zevende Symfonie van Sjostakovitsj waarmee Liss zich begin 2014 als de gedroomde chef-dirigent manifesteerde.

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten