Jim Jarmusch Revisited

za 23
september
  • za 23 sep
    20:15
    Grote zaal
    Geweest

Vanwege productionele redenen is dit concert geannuleerd. Kaartkopers hebben inmiddels bericht gekregen hierover. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Ticketbureau van Muziekgebouw Eindhoven (geopend van ma t/m vr van 13.00 - 17.00) via 040-244 20 20 of tickets@muziekgebouweindhoven.nl.

All-star band met o.a. Mulatu Astatke, Alex Kapranos (Franz Ferdinand), Camille O'Sullivan, Jolie Holland en Kirin J. Callinan brengt muzikaal eerbetoon aan Jim Jarmusch. Dit is de enige Nederlandse show.

Met zijn legendarische films bereikte Jim Jarmusch in de jaren ’80 een cultstatus. De invloed van de Amerikaanse filmregisseur is prominent voelbaar in de muziekwereld. Net als geestverwanten David Lynch en Andy Warhol onderhield Jarmusch warme banden met belangrijke muzikanten, en liet hij zich door hun muziek inspireren. Zo leverden Neil Young, Tom Waits en Iggy Pop belangrijke (acteer)bijdragen aan zijn filmprojecten. Op initiatief van David Coulter (o.a. The Pogues) brengt de muziekwereld nu een eerbetoon aan het werk van Jarmusch. Voor deze gelegenheid heeft zich een all-star band verzameld. Zo verenigen onder meer de Ethiopische jazz-pionier Mulatu Astatke (wiens muziek een belangrijke rol speelde in Jarmusch’ Broken Flowers), Ierse chansonnière Camille O'Sullivan en Franz Ferdinand-zanger Alex Kapranos zich voor een eenmalig eclectisch en gevarieerd concert op het snijvlak van film en muziek. Jarmusch kon je al op vele manieren beleven, maar op deze manier niet eerder.

Featuring
Mulatu Astatke
Camille O’Sullivan
Alex Kapranos (Franz Ferdinand)
Kirin J Callinan
Jolie Holland

David Coulter saw, guitar, percussions
Terry Edwards saxophones, trumpet
Dave Okumu guitar
Steve Nieve piano
Tom Herbert bass
Seb Rochford drums
Carla Pallone violin
Gaspar Claus cello

David Coulter Musical Director

 

 

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten