Engelbert Humperdinck

Enige show in Nederland!
di 19 apr ’22 20:15 uur
di 19 apr ’22
20:15 uur
  • di 19 apr ’22
    20:15 uur
    Grote Zaal
    Geweest

De levende legende komt op 85-jarige leeftijd voor één show naar Nederland en heeft daarvoor Muziekgebouw Eindhoven uitgekozen. De Britse zanger is bekend van evergreens als 'Quando, Quando, Quando', 'The Last Waltz' en het onvergetelijke '(Please) Release Me', dat maar liefst 56 weken in de hitlijsten stond.

In zijn 50-jarige carrière heeft Engelbert Humperdinck meer dan 140 miljoen albums verkocht, waaronder 64 gouden en 35 platina albums. Daar stopt het succes niet want Humperdinck heeft ook vier Grammy-nominaties, een Golden Globe en sterren op de Walk of Fame in Hollywood en Las Vegas bij elkaar gezongen. Humperdincks repertoire overstijgt alle genres: Van de meest romantische ballades tot soundtracks maar ook disco, rock en zelfs gospel.

Facebook event

Zijn unieke stem heeft miljoenen fans over de hele wereld gecharmeerd. Het is echter niet alleen de stem, maar zeker ook de man zelf, met zijn innemende gevoel voor humor en zelfspot. Enkele van zijn grootste hits zijn 'After The Lovin', 'The Last Waltz', 'Spanish Eyes', 'Quando, Quando, Quando' en het onvergetelijke '(Please) Release Me', dat maar liefst 56 weken in de hitlijsten stond. Zijn lied ‘Ten Guitars’ werd het onofficiële volkslied van Nieuw-Zeeland.