Nederlandse Bachvereniging

Matthäus Passion
di 5 apr ’22 19:00 uur

Shunske Sato, viool & muzikale leiding
Daniel Johannsen, evangelist
Marie Luise Werneburg, sopraan 1
Alex Potter, alt 1
Zachary Wilder, tenor 1
Dominik Wörner, bas 1
Lucia Caihuela, sopraan 2
Christopher Ainslie, alt 2
Benedict Hymas, tenor 2
Wolf Matthias Friedrich, bas 2

Bach - Matthäus Passion, BWV 244

di 5 apr ’22
19:00 uur
  • di 5 apr ’22
    19:00 uur
    Grote Zaal
    Geweest

Dit jaar, in 2022, vieren we een 100 jaar oude traditie: al sinds 1922 voeren wij Bachs Mathäus-Passion uit. Bij de Nederlandse Bachvereniging speelde Shunske Sato dit werk de afgelopen jaren onder leiding van een keur aan bekende gastdirigenten.

In zijn vierde seizoen als artistiek leider leidt Shunske Bachs meesterwerk zelf, als violist vanaf de eerste lessenaar. Hij is overtuigd van de bijzondere kracht die uitgaat van deze werkwijze, die in de tijd van Bach heel gebruikelijk was. “Al heeft een klavecinist-dirigent het in dat opzicht makkelijker, omdat die met één hand kan spelen en met de andere hand aanwijzingen kan geven. Als violist heb ik echt beide handen nodig om te spelen. Daarom zal ik in overleg met mijn collega’s alvast bepalen wanneer precies ik zal spelen en wanneer niet. Dat geeft duidelijkheid.”

Sato’s interpretatie van de Matthäus-Passion zal vernieuwend en verrassend zijn, mede dankzij nieuwe inzichten in de uitspraak van de Duitse teksten.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!