Roomful of Teeth

Little Match Girl Passion
Shaw, Lang
zo 6 mrt ’22 14:15 uur

Caroline Shaw - Partita
David Lang - Little Match Girl Passion

zo 6 mrt ’22
14:15 uur
  • zo 6 mrt ’22
    14:15 uur
    de Kapel (DomusDela)
    Geweest

De Amerikaanse Caroline Shaw is een muzikale duizendpoot. Ze werkt als violiste in het beroemde American Contemporary Music Ensemble. Maar ook als zangeres in diverse koren, een operagezelschap en Roomful of Teeth. Voor dat laatste ensemble schreef ze tussen 2009 en 2012 het vierdelige stuk ‘Partita’, een mengvorm tussen koormuziek en gesproken woord. De cd waarop het werd gezongen won een Grammy Award en Shaws compositie leverde haar de Pulitzer Prize for Music op. In het derde deel, ‘Courante’ maakt Roomful of Teeth gebruik van zangtechnieken die ze hebben geleerd van Inuitzangers. 

David Lang(*1957), Los Angeles won met zijn compositie ‘The Little Match Girls Passion’ ook een Grammy Award en de Pulitzer Prize for Music. Lang raakte geïnspireerd door het sprookje van Andersen, getiteld ‘Het Meisje met de Zwavelstokjes’. Haar heen en weer geslingerd worden tussen lijden en hoop en haar uiteindelijke bevriezingsdood verbond Lang met Bachs Matthäus Passion. De première vond plaats in 2007 en sinds 2017 wordt het stuk in aangepaste vorm jaarlijks uitgevoerd in het New York Metropolitan Museum of Arts.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!