Gregor Hohenberg

Deutsches Sinfonieorchester Berlin & Leif Ove Andsnes

Schumann, Beethoven
do 10 feb ’22 20:15 uur

Robin Ticciati, dirigent
Leif Ove Andsnes, piano

Mozart - Ouvertüre zu "La Clemenza di Tito"
Schumann - Pianoconcert
Beethoven - Symfonie nr. 3 "Eroica

do 10 feb ’22
20:15 uur
  • do 10 feb ’22
    20:15 uur
    Grote Zaal
    Geweest

‘Een zachte vorm van grandeur zwelde op het podium op toen Andsnes feest vierde met zijn karakteristieke helderheid en gewicht.’ Aldus schreef Bachtrack.com over het spel van de Noorse pianist Leif Ove Andsnes. Helderheid en gewicht, twee dingen die vanavond op bijzondere wijze samenkomen in Schumanns pianoconcert: het is doorzichtig én duister romantisch. 

Dit concert is vanwege de aanhoudende coronamaatregelen helaas geannuleerd. Reeds gekochte kaarten kunnen worden ingewisseld voor kaarten voor Concerto Köln & Jeanine de Bique op 10 februari. Voor meer informatie over dat concert, klik hier of neem contact op met ons Ticketbureau via ticket@mgehv.nl

75 jaar bestaat het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, het huisorkest van de Berliner Philharmonie. Hiermee plaatst het een voorlopige kroon op een carrière waarin het werkte met dirigenten als Ferenc Fricsay, Lorin Maazel, Riccardo Chailly, Vladimir Ashkenazy en Kent Nagano. Echt een werk om een jubileum mee te vieren is Beethovens Derde symfonie, de ‘Eroica’. Aanvankelijk was het bedoeld ter ere van Napoleon, voor wie Beethoven grote bewondering had. Maar toen deze zich tot keizer liet kronen oordeelde Beethoven: ‘ook hij is maar een gewoon mens’, schrapte verwoed de opdracht aan Napoleon en zette er meer algemeen voor in de plaats ‘Heroïsche symfonie, gecomponeerd ter viering van de herinnering aan een groot man’. De symfonie bevat misschien wel de meest grandioze treurmars uit de muziekgeschiedenis.

 DO 2 FEB 2022 | Deutsches Sinfonieorchester Berlin & Robin Ticciati
Giorgia Bertazzi