Jonas Sacks

Lavinia Meijer & Nadia Sirota

Shaping the future
di 4 okt ’22 20:15 uur

Lavinia Meijer, harp
Nadia Sirota, altviool

Muhly - Drones and Viola  voor altviool & harp
Glass - The Orchard & selectie uit Tissues voor harp
Balter - UT voor altviool 
Shaw - In Manus Tuas voor altviool 
Ludwig - Leone - Nieuw werk voor altviool & harp
Reid - Lumee’s dream voor altviool & harp (arr. Sirota)

di 4 okt ’22
20:15 uur
  • di 4 okt ’22
    20:15 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

Ster-harpiste Lavinia Meijer en de New Yorkse altvioliste, radiomaker en curator Nadia Sirota nemen je mee op een reis langs bijzondere muziek, verhalen en anekdotes van componisten die gezichtsbepalend zijn voor de klassieke muziek van vandaag. Meijer zet na samenwerkingen met Olafur Arnalds, Philip Glass en Iggy Pop haar niet aflatende zoektocht naar nieuwe muziek en partnerships voort in deze ‘concert lecture’ met yMusic lid Nadia Sirota. Sirota is sinds 2018 nieuwe muziek programmeur van de New York Philharmonic Orchestra en won in 2015 de Peabody Award voor haar podcast Meet the Composer. Een betere ambassadeur voor de muziek van nu is nauwelijks denkbaar.

 

Met muziek van o.a. Nico Muhly, Philip Glass, Caroline Shaw en twee wereldpremières! Speciaal voor Meijer en Sirota geschreven door Ellis Ludwig-Leone en Ellen Reid, die een deel arrangeert uit haar Pulitzer Price winning opera p r i s m (2019).

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!