Dana & Mikhail Zemtsov en Anna & Borys Fedorov

Fathers and daughters
zo 27 mrt ’22 12:00 uur

Dana & Mikhail Zemtsov, altviool
Anna & Borys Fedorov, piano

E. Zemtsov - Melodie im alten stil  
Chopin - Nocturne
Roslavets -  Altvioolsonate
B. Fedorov - Introduction & Toccatella
Kugel - Preghiera
Glazunov -  Elegie
B. Fedorov - “Amarcord - childhood memories”
M. Zemtsov - Tango suite

zo 27 mrt ’22
12:00 uur
  • zo 27 mrt ’22
    12:00 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

Fathers and Daughters
Passie voor muziek én je muziekinstrument in je DNA? Ja zeker! Dat bewijzen deze vier toopmusici. Altvioliste Dana Zemtsov en pianiste Anna Fedorova spelen samen met hun vaders (inderdaad, altviolist en pianist) de mooiste Russische muziek. Mikhail Zemtsov (hoe kan het anders, zoon van een altvioliste!) werd geboren in Rusland en is aanvoerend altviolist van het Residentie Orkest. Hij gaf zijn dochter haar eerste vioollessen op haar vijfde. 

Inmiddels wordt Dana Zemtsov gezien als een van de meest veelbelovende altvioolsolisten van haar generatie. Concerten over de hele wereld, talloze prijzen, namen als Janine Jansen en Boris Berezovsky onder haar kamermuziekpartners. Pianiste Anna Fedorova kreeg ook pianolessen van haar vader, in Kiev waar ze werd geboren. ‘Het huis was altijd gevuld met pianomuziek, vanaf mij mijn tweede wilde ik maar één ding, pianiste worden’, zei Anna in een interview. Met 30miljoen views is haar live-uitvoering van het Tweede pianoconcert van Rachmaninov vanuit het Concertgebouw Amsterdam één van de meest bekeken klassieke concerten op YouTube. Borys Fedorov studeerde in Moskou aan het Tsjaikovski Staats Conservatorium. Hij is pianist, componist en zeer succesvol pianodocent.

Dit is een concert zonder pauze. Bij ieder concert in deze serie hoort een kopje koffie of thee en een heerlijk stuk gebak. Na het concert bent u van harte welkom in de foyer.

Bij aankoop van een abonnement op deze serie ontvangt u een Channel Classics cd gratis.

 

 ZO 27 MRT 2022 | Dana & Mikhail Zemtsov en Anna & Borys Fedorov

De Zemtsovs en de Fedorovs  nemen u mee naar hun Russische roots met een deel uit de warmbloedige Altvioolsonate van Anton Rubinstein en de uiterst virtuoze en kleurrijke Suite voor twee piano’s van Rachmaninov. Dana en Mikhail Zemtsov eren hun leraar, altvioolvirtuoos Michael Kuchel, met zijn compositie Nostalgia. En om het in de familie te houden spelen zij ook muziek van grootvader Evgeny Zemtsov. De wereldpremière van zijn Duo voor twee altviolen en het nostalgische Melodie im alten Stil, waarover Dana vertelde: ‘De componist werd tijdens zijn studie in Moskou verliefd op een mooi meisje. Ze speelde altviool en hij schreef dit prachtige stuk voor haar instrument als een liefdesverklaring. Een jaar later werd hun eerste kind – mijn vader – geboren.’