Wouter Jansen

Holland Baroque & London Community Gospel Choir

Kerstconcert - The Birth of Gospel
ma 20 dec ’21 19:00 uur
ma 20 dec ’21
19:00 uur
  • ma 20 dec ’21
    19:00 uur
    Catharinakerk
    Geweest

In dit sfeervolle en swingende concert klinken vroege hymnen uit de Verenigde Staten naast Engelse kerstklassiekers. Holland Baroque en het London Community Gospel Choir volgen het pad terug naar de eerste gospelsongs en vieren Kerstmis volgens oude tradities in een fonkelnieuwe combinatie.

Door de aanhoudende coronamaatregelen is dit concert helaas geannuleerd. Kaartkopers hebben persoonlijk bericht ontvangen. 

De weelde van barok en de swing van gospel treffen elkaar in dit uitbundige kerstconcert. Judith Steenbrink, violist bij Holland baroque: “In de rijkdom van ons repertoire én de ontmoeting met de geweldige vrienden van London Community Gospel Choir vinden we de vrijheid om iets nieuws te scheppen. Barok is voor ons ook het begin van iets nieuws. Uit interesse voor elkaars repertoire zijn we ooit begonnen en hier staan we nu: met een swingend kerstconcert The Birth of Gospel. Barok en gospel zijn springlevend!”

Bekijk hier het facebook event.


In de voorbereiding op dit programma stuitten Judith en Tineke Steenbrink, samen het artistiek team van Holland baroque, op videofragmenten van het eerste gospelconcert ooit in Nederland. Dat vond plaats in november 1962 in de Geertekerk te Utrecht. De nummers ‘Somebody bigger than you and I’ en ‘Looking to Jesus’ zijn een ode aan dat gedenkwaardige optreden van Kitty Parham and friends. Aan de basis van dit programma ligt ook de direct voelbare verwantschap tussen de energieke koren uit de barok en de uitbundige samenzang van gospel. 

Een onverwachte combinatie die waanzinnig goed werkt. Swingend de kerstdagen in, dit gaat je nog lang bijblijven!

Een wervelende avond *****

De Volkskrant over The Birth of Gospel