Marco Borggreve

philharmonie zuidnederland

Heerlijk. Helder. Haydn.
zo 12 dec ’21 14:15 uur

Nicolas Altstaedt, cello & muzikale leiding

Haydn - Celloconcert nr. 1
Killmayer - La joie de vivre ((Nederlandse première))
Xenakis - Voile Haydn Symfonie nr 90

zo 12 dec ’21
14:15 uur
  • zo 12 dec ’21
    14:15 uur
    Grote Zaal
    Geweest

Bruisend klassiek
‘Een absolute openbaring, een van de nieuwe jonge prinsen in het rijk van de cello’, schreef de Huffington Post over Nicolas Altstaedt. Wij verwelkomen deze veelzijdige musicus als cellist en dirigent. 

We hebben dit concert i.v.m. met de meest recente coronamaatregelen (26 nov) helaas moeten annuleren. Kaartkopers ontvangen binnenkort een persoonlijk bericht over de afhandeling van de tickets.

In zijn flitsende vertolking van het Celloconcert van Haydn komt het bruisende karakter van de Weense Klassieken tot leven. Met diezelfde energie inspireert hij onze musici tot een onvergetelijke uitvoering van Haydns 90e Symfonie. Een werk vol van expressie en dramatiek, dat ook uitblinkt in klassieke structuren en magische getalsverhoudingen. Die wiskundige, muzikale structuren kennen we natuurlijk allemaal van de grootmeester der grootmeesters: J.S. Bach. En daarin ziet Altstaedt weer een link met de pure klankwereld van Killmayer. ‘Een bevrijding, als de lucht die ik adem’, zei hij over deze eigentijdse klassieker die daarom natuurlijk niet kon ontbreken.