Levi Parham + Arlan Feiles

Ad van Meurs presenteert
ma 6
november
  • ma 6 nov
    21:00
    Meneer Frits
    Geweest

Arlan Feiles is een singer Songwriter, multi-Instrumentalist en muziekproducer. Hij werd ontdekt door Rock and Roll Hall of Fame producer Tom Dowd. Hij bracht al diverse albums uit die in de VS zeer gewaardeerd werden door de media. Zijn songs zijn te horen in diverse TV programma’s en films o.a ook in de met een Academy award bekroonde film Dallas Buyers Club, een film die kritiek geeft op de torenhoge prijzen die de farmaceutische industrie durft te vragen. Dit is een onderwerp dat Arlan als mens ook aansprak, want naast muzikant is Arlan tevens een fanatiek mensenrechten activist. Zo schreef hij al een song over de North Dakota Pipeline. Ook zou je links kunnen horen naar Woody Guthrie , terwijl enkele van zijn andere songs je meer doen denken aan Randy Newman, Bob Dylan of The Band . Zo veelzijdig is Arlan Feiles, een muzikant met catchy liedjes en zowel roots, folk als soul in zijn stem en speelt net zo makkelijk op gitaar als op de piano als ook op diverse andere instrumenten.

Levi Parham, een onvervalste ‘Okie’ uit Oklahoma, wist met zijn debuutalbum uit 2013 al wat oren te doen spitsen. Americana met veel soul en blues. Zijn laatste plaat ‘These American Blues’ zorgt ervoor dat hij ook in Europa wordt opgepikt. Jimmy Lafave produceerde het album en zorgde voor het juiste, warme geluid. Levi Parham is een relatief jonge liedjessmid, maar hij geeft je het gevoel dat je met een veteraan te maken hebt.

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten