Agostinho Sequeira

Winnaar TROMP Percussion 2020
zo 12 jun ’22 14:15 uur

John Cage - Dream
Maki Ishii - Thirteen Drums
Toru Takemitsu - Rain Tree
Nuno Lobo - Our Project (wereldpremière)
Minoru Miki - Marimba Spiritual

Gastspelers:
Daniel Bolba
Sekou Van Heusden
Bence Csepeli

zo 12 jun ’22
14:15 uur
  • zo 12 jun ’22
    14:15 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

De eerste prijs, de Persprijs, de Tromp publieksprijs. Tijdens Tromp International Percussion Competition 2020 kon het even niet op voor Agostinho Seqeira. De jonge Portugese slagwerker maakte een verpletterende indruk op de internationale vakjury, op de pers, en hij was in één klap ook nog eens publiekslieveling. ‘Er is magie in zijn performance en absolute toewijding’, schreef de jury van deze 50ste jubileum-editie van het beroemde slagwerkconcours.

Dit concert is door de aanhoudende coronamaatregelen verplaatst van 16 januari 2021 naar zondag 12 juni 2022. Kaartkopers hebben persoonlijk bericht ontvangen.

Agostinho Sequeira (1998) studeerde in Amsterdam en Lyon. Hij won eerste prijzen tijdens de Portuguese Young Musicians Contest, de International Percussion Competition from Beira Interior en de Gondomar International Percussion Competition. In 2016 werd hij uitgeroepen tot Young Musician of the Year van Portugal.

Agostinho Seqeira speelt voor de serie Grand Prix overrompelende en hallucinante eigentijdse slagwerkmuziek. 

Marimba Spiritual van de Japanse componist Minoru Miki is een van de meest geliefde, en meest gespeelde Marimba werken ooit. Het werd wereldberoemd mede door Broadwayshow Blast. Het stuk ontstond in de tachtigerjaren als protest tegen de hongersnood in Afrika. Een traag, statisch requiem wordt gevolgd door een levendige opstanding. Krachtig, razend snel en barstensvol energie. 

Dit concert is inclusief kaasplankje & wijn of een ander drankje na afloop van het concert. Dit concert heeft geen pauze.