Eric Richmond

Chineke! Orchestra

Verandering & verscheidenheid in klassieke muziek
wo 16 feb ’22 - ma 21 nov ’22

Leslie Suganandarajah, dirigent
|Jeneba Kanneh-Mason, piano

Coleridge-Taylor - Ballade for Orchestra
Walker - Lyric for Strings
Price - Piano Concerto in One Movement
Dvořák - Symfonie nr. 9 'Uit de Nieuwe Wereld'

wo 16 feb ’22
-
ma 21 nov ’22

Dit jonge Britse orkest heeft niet zomaar een uitroepteken achter z’n naam: Chineke! Orchestra’s motto is ‘verandering en verscheidenheid in klassieke muziek’. Het bestaat uit topmusici afkomstig uit etnische minderheidsgroepen (black and minority ethnic musicians) uit Groot Brittannië en Europa. 

De naam Chineke! betekent zoiets als ‘God van de schepping van goede dingen’. En bij dit orkest komen inderdaad veel goede dingen samen: Grote idealen, vernieuwingsdrang, durf, én topkwaliteit. Chineke! Orchestra werd in 2015 opgericht door contrabassiste Chi-chi Nwanoku en is onderdeel van de Chineke! Foundation die zich inzet voor jonge musici. Het orkest maakte in 2017 zijn debuut tijdens The Proms in Royal Albert Hall en vierde sindsdien successen op grote podia in Engeland en daarbuiten, waaronder de Doelen in Rotterdam en het Concertgebouw in Amsterdam.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!