Worry Dolls + Fabian Holland

Ad van Meurs presenteert
ma 8
januari
  • ma 8 jan
    21:00
    Meneer Frits
    Geweest

Fabian Holland komt uit Groot Brittannië en is ongetwijfeld een van de grootste (folk)talenten van dit moment. De gitarist en singer-songwriter heeft twee prachtige albums op zijn naam staan. Zijn live optredens zijn een heerlijke mix van folk en blues met fantastisch gitaarspel. Zijn songs zijn als gevoelige momentopnamen die beelden oproepen van mensen, gebeurtenissen en plaatsen, soms ontroerend, soms verontrustend…

Het Engelse indie-folk duo Worry Dolls kwam eigenlijk per toeval bij elkaar. Zoe Nicol en Rosie Jones ontmoetten elkaar op een open-mic avond, en kwamen erachter dat ze een voorliefde deelden voor Nickel Creek, Allison Kraus en Gillian Welch. Al snel begonnen ze eigen nummers te schrijven, het stel verkaste naar Londen en nam debuutplaat Go Get One op in Nashville. De twee dames zorgen live voor passende begeleiding bij hun fraai samensmeltende stemmen. Gitaar, banjo, hemelse samenzang en sterke songs: ingrediënten voor muzikale pracht.

Ad van Meurs: “wordt trans-atlantische avond, folk en americana met een Brits sausje. Niet Brexit maar Brenter…”

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten