Sam Baker

Ad van Meurs presenteert
ma 22
januari
  • ma 22 jan
    21:00
    Meneer Frits
    Geweest

Sam Baker groeide op in Itasca, Texas, een dorpje net buiten Dallas. Zijn moeder speelde orgel in de kerk en zijn vader luisterde naar blueslegendes als Lightnin’ Hopkins, Brownie McGee en Sonny Terry.
Baker’s rasperige, bijna gesproken stijl van zingen is zeer karakteristiek en daardoor komen zijn teksten dubbel zo hard aan. In verschillende van zijn liedjes verhaalt hij over de bomaanslag die hij overleefde in Peru. Resultaat: een verbrijzelde hand, waardoor hij gedwongen werd linkshandig gitaar te spelen. Deze songs, bijvoorbeeld Steel op de plaat Mercy, of Broken Fingers op Pretty World, weten mensen vaak tot tranen toe te roeren.
In de zomer van 2017 verschijnt het lang verwachte nieuwe album van Sam Baker, Land Of Doubt, een spannende plaat waarmee hij muzikaal een iets ander pad inslaat en de elektrische gitaar ter hand neemt.

Ad van Meurs: “Sam verzamelt altijd leuke muzikanten om zich heen...”
 

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten