Supersister Projekt

Comeback van de succesvolle 70's progrock band
za 7 mei ’22 20:15 uur
za 7 mei ’22
20:15 uur
  • za 7 mei ’22
    20:15 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

Voordat in 2022 zich later hele nieuwe plannen ontvouwen rond Supersister Projekt 22/23, staat de band nu supergemotiveerd klaar om de in het najaar van  2021 afgebroken tour alsnog ‘af te ronden’. Hoe jammer was het dat Supersister-oer-man Robert Jan Stips op 19 November - bekend moest maken dat het geplande concert in ons Muziekgebouw samen met de andere twee laatste optredens van die tour, door zijn coronabesmetting afgeblazen werd. Het net op stoom gekomen nieuwe Supersister-supertrio, een heel bijzondere bezetting met Rinus Gerritsen op bas en Leon  Klaasse op drums, laat het daar gelukkig niet bij zitten. 

Nu er weer volop zonder beperkende maatregelen gespeeld kan worden, komen ze ons concert in het Muziekgebouw dubbel en dwars ‘inhalen‘! Met daarin centraal natuurlijk het ‘70er jaren klassieke’ Supersistermateriaal, zoals bv de live hit ‘Wow’, maar ook  het nieuwere werk van de LPCD  ‘Retsis Repus’ (2019) – terwijl het Dona Nobis Pacem (Geef Ons Vrede) van ‘She was Naked’ nog nooit zó op z’n plek geklonken zal hebben als nu in deze bizarre tijden...

Supersister maakte als ultieme progrock band in de jaren zeventig in Nederland klassieke hits als She Was Naked en Radio en hun album Pudding & Gisteren staat nog steeds te boek als één van de beste Nederpop albums ooit. Na het verschijnen van de bio over de band Looking Back Naked en een splinternieuw verzamelalbum keerde de band in 2019 terug op het podium met in de gelederen naast Robert Jan onder meer Golden Earring bassist Rinus Gerritsen. Verwacht de klassieke hits en albumtracks uit de roemrijke historie van deze bijzondere band, maar ook werk wat nog nooit eerder live gespeeld is.

Facebook evenement

Dit is een verplaatst concert. Tickets voor de oorspronkelijke datum 20 november 2021 zijn nog steeds geldig voor deze avond. Tickethouders zijn per mail op de hoogte gebracht.