Severin von Eckardstein

Eenmalig optreden in Nederland
wo 28 sep ’22 20:15 uur
wo 28 sep ’22
20:15 uur

Speciaal voor de premiere van Ketting II van Sporck komt de meesterpianist Severin von Eckardstein naar Eindhoven. Hij zal onder andere werken uitvoeren van Prokofiev , Brahms en Strauss.

Dit concert is vanwege de aanhoudende coronamaatregelen verplaatst van 2 februari naar 28 september 2022. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Severin v. Eckardstein is een van de belangrijkste Duitse pianisten van zijn generatie en speelt met solo- en orkestconcerten op vele grote podia over de hele wereld.

Ook kamermuziek heeft een hoge prioriteit in zijn repertoire. Hij geeft vaak concerten met bekende musici als Barnabás Kelemen, Isabelle van Keulen, Igor Levit en Isang Enders. Samen met Franziska Hölscher richtte hij in het Berlijnse Konzerthaus de kamermuziekserie "Klangbrücken" op.

Zijn cd-opnames, waaronder werken van Schubert, Skrjabin, Medtner, Wagner en Schumann, werden veelvuldig bekroond. De cd met werken van Debussy en Dupont, uitgebracht in 2018, ontving de Diapason d'Or. Een opname met sonates van Prokofjev is in voorbereiding.

Programma:

Brahms: Schumann-Variationen opus 9
Strauss: Tod und Verklärung (arr. Eckardstein)
-----
Sporck: Ketting II
Prokofiev: Stücke op. 52 Nr. 2 und 3
Samazeuilh: Le Chant de la mer