Nathan Bell

Red, White and American Blues
Maandag van Van Meurs
ma 24 jan ’22 20:15 uur
ma 24 jan ’22
20:15 uur
  • ma 24 jan ’22
    20:15 uur
    Meneer Frits
    Geweest

Je zou het op het eerste gezicht misschien niet zeggen, maar Nathan Bell (Tenessee) is een denker, met een voorliefde voor poëzie en een groot hart, waarin plaats is voor iedereen. Ook voor degenen waar hij het op politiek gebied niet mee eens is. En dat zijn er tegenwoordig veel, met dank aan ene Donald Trump. Maar liefde zal alles overwinnen, dat was zo’n beetje het motto van Bell’s album Love > Fear uit 2017. Zijn missie: het verwoorden van de frustratie van zowel de blue- als white-collar medemens, met een gezonde afkeer van haatzaaiende populisten. Gegoten in hartverwarmende folksongs, die je direct weten te raken.

Bell bracht daarna nog een aantal platen uit: Loves Bones And Stars; een live album; en eind 2019 The Right Reverend Crow Sings New American Blues met daarop veel bluesy songs, geïnspireerd door muzikanten die Nathan bewondert, zoals Sonny Terry & Brownie McGee, Lightning Hopkins en Johnny Winter. 

Facebook event

In 2021 komt dan de nieuwste uit: Red, White and American Blues. Hierop laat Bell zich van een iets stevigere kant laat horen: het klinkt  zompig, donker en rauw. Er doet een aantal fantastische gastmuzikanten op mee (zoals bijvoorbeeld Patty Griffin), maar het is vooral Nathan Bell zelf die met zijn doorleefde stem en recht-in-het hart songs de show steelt. Hij weet zichzelf telkens weer te overtreffen. Dit is Americana van de bovenste plank.

Iedere maandag vinden er concerten plaats met singer-songwriters, akoestische bands, rootsy performers en andere parels uit de muzikale wereld. Dat alles onder de noemer De Maandag van Van Meurs.