Shelly Rubel

Arlan Feiles + Jim Keller

Warme en catchy Americana, gospel en folk
De Maandag van Van Meurs
ma 18 okt ’21 20:45 uur
ma 18 okt ’21
20:45 uur
  • ma 18 okt ’21
    20:45 uur
    Meneer Frits
    Geweest

Arlan Feiles, singer-songwriter en multi-instrumentalist uit New Jersey, bracht meerdere hooggewaardeerde albums uit. Zijn muziek is te horen in diverse tv-programma’s en films, waaronder de Oscar-winnende film Dallas Buyers Club. Niet geheel toevallig wordt daarin kritiek geuit op de wantoestanden in de farmaceutische industrie, want naast muzikant is Arlan een fanatiek activist. Zo schreef hij al een nummer over de omstreden North Dakota Pipeline.
Muzikaal zou je links kunnen horen naar Woody Guthrie , terwijl enkele van zijn andere nummers je meer doen denken aan Randy Newman, Bob Dylan of The Band. De songs op zijn nieuwe album What Kind of World tappen uit diverse vaatjes: americana, soul, gospel en folk. Ze klinken stuk voor stuk warm en catchy en kunnen zomaar klassiekers in wording zijn.

Bekijk het Facebook event

Jim Keller is een veteraan die al meer dan 40 jaar meedraait. Begin jaren ’80 scoorde hij een Amerikaanse Top-40 hit met zijn toenmalige band Tommy Tutone. In de jaren ’90 stopte hij met muziek en werd hij manager van Philip Glass. Hij miste het spelen echter dusdanig dat hij de gitaar weer oppakte en solo aan de slag ging. Dat leverde een aantal goed ontvangen albums op, daarnaast organiseerde hij talloze legendarische jamsessies met bekende en onbekende muzikanten. 
Nu is er dan de nieuwe plaat By No Means. Het verraderlijk spaarzaam klinkende album legt lijntjes tussen J.J. Cale, Roger Miller en Johnny Cash, met Keller’s diepe stemgeluid als onbetwist middelpunt.

 MA 18 OKT 2021 | Jimmy Keller | Maandag van Van Meurs
Jimmy Fontaine

Iedere maandag vinden er concerten plaats met singer-songwriters, akoestische bands, rootsy performers en andere parels uit de muzikale wereld. Dat alles onder de noemer De Maandag van Van Meurs.