The Whispering Tree + Eric Devries Duo

Pareltjes van nummers met folk, blues, sixties en jazz elementen
De Maandag van Van Meurs
ma 2 mei ’22 20:15 uur
ma 2 mei ’22
20:15 uur

We hebben even moeten wachten op de tweede plaat van het Frans/Amerikaanse duo The Whispering Tree, maar het resultaat is er naar. Invisible Forces namen ze zelf op in hun huis in de Hudson Valley, zonder de normale tijdsdruk die je ervaart in een reguliere studio. Het is een fenomenaal album geworden! Het duo, bestaande uit Eleanor Kleiner en Elie Brangbour, brengt meeslepende folk rock melodieën ten gehore, in combinatie met tot de verbeelding sprekende teksten. Beiden wisselen gitaar en piano af, ze produceren pareltjes van nummers met folk, blues, sixties en jazz elementen. 

De pers over het album: ‘Great, great voices, wondeful arrangements…a beautifully produced album’ (BBC Celtic Heartbeat) 

Bekijk het Facebook event

Eric Devries heeft de afgelopen jaren een bijzondere reputatie opgebouwd in het Nederlandse singer-songwriter circuit. Hij laat voor het eerst van zich horen in de jaren ’90, als frontman van het Amsterdamse The Big Easy. In 2004 verschijnt zijn solo debuut CD Little of a Romeo, sindsdien maakte hij meerdere albums, o.a. ook  met  Iain Matthews en diens Southern Comfort en de roots formatie Hidden Agenda Deluxe. Nu is er Song & Dance Man, de nieuwste soloplaat van Devries. In één take opgenomen,op de traditionele Bluegrass manier, weet het album de luisteraar mee te nemen in zijn wereld, waar bezieling voorop staat, maar waar ook de nodige zelfspot te vinden is. In het magazine ‘Lust for life’ wordt Devries aangeduid als ‘de Chris Hillman van de Lage Landen’. Met dit album voegt Devries een nieuw hoogtepunt toe aan zijn carrière. Eric Devries zal worden bijgestaan door producer en multi instrumentalist Janos Koolen die ook verantwoordelijk is voor de cd productie.

MA 2 MEI 2022 | Eric Devries | Maandag van Van Meurs

Iedere maandag vinden in Meneer Frits concerten plaats met singer-songwriters, akoestische bands, rootsy performers en andere parels uit de muzikale wereld. Dat alles onder de noemer De Maandag van Van Meurs.

Bekijk onze thema's