Martin Harley + Catherine MacLellan

virtuoze Engelse roots en blues
De Maandag van Van Meurs
ma 17 jan ’22 20:15 uur
ma 17 jan ’22
20:15 uur
  • ma 17 jan ’22
    20:15 uur
    Meneer Frits
    Geweest

Dubbelprogramma bestaande uit Martin Harley, singer-songwriter en gepresen gitarist op Weissenborn en Canadese singer-songwritter Catherine MacLellan. 

Martin Harley wordt veel geprezen om zijn gitaarspel op de honderd jaar oude Weissenborn, een akoestische lapsteel gitaar. Bij optredens lijkt het alsof hij met het instrument vergroeid is, en de vonken vliegen er soms vanaf. Dat zorgt ervoor dat het publiek op het puntje van de stoel zit. De Engelse roots / blues gitarist en singer-songwriter brengt veel tijd door in Nashville, om met zijn maatje Daniel Kimbro in de studio te werken. Zijn laatste album Roll with the Punches werd echter in Wales opgenomen. Hierop wordt spetterende gitaarkrachtpatserij afgewisseld met sfeervol rustiger werk.

Facebook event

Ook Catherine MacLellan heeft een nieuw album: Coyote is de naam. De Canadase singer-songwriter nam hem zelf op in haar homestudio op Prince Edward Island. Geassisteerd door haar vaste sideman Chris Gauthier en een keur aan andere muzikanten die kleuring geven aan de plaat met traditionele instrumenten als accordeon, fiddle en bouzouki. Catherine is de dochter van de legendarische Gene MacLellan, een van Canada’s meest geroemde songwriters. Het is enkel een kwestie van volhouden tot zij diezelfde status zal krijgen.

Iedere maandag vinden er concerten plaats met singer-songwriters, akoestische bands, rootsy performers en andere parels uit de muzikale wereld. Dat alles onder de noemer De Maandag van Van Meurs.