Corvin Silvester & My Darling Clementine

Engelse country noir
De Maandag van Van Meurs
ma 7 mrt ’22 20:45 uur
ma 7 mrt ’22
20:45 uur
  • ma 7 mrt ’22
    20:45 uur
    Meneer Frits
    Geweest

Corvin Silvester (voluit: Corvin Silvester Keurhorst-van Wees) is zanger en gitarist, hij is bekend als frontman van de Southern Rock formatie Copperhead County, waarmee hij op diverse nationale en internationale festivals speelde. Als solist brengt hij een repertoire van voornamelijk eigen werk. Zijn muziek kun je scharen onder de noemer 'country noir', akoestische songs, recht uit het hart, soms donker, soms licht, maar altijd eerlijk.en dit alles brengt hij met zijn meer dan indrukwekkende, krachtige stemgeluid. Hij zal tijdens dit concert worden bijgestaan door een van de backing vocalisten van Copperhead County, zangeres Meg Davis. 

 

 

My Darling Clementine

Het echtpaar Michael Weston King en Lou Dalgliesh uit Birmingham vormt sinds 2010 het duo My Darling Clementine. Ze klinken zo Amerikaans als maar zijn kan en maken een combi van country en americana. Altijd met prachtige samenzang, terwijl vrolijke uptempo songs en gevoelige tranentrekkers elkaar afwisselen.

Michael Weston King is een succesvolle singer-songwriter die bekend is geworden met de altcountryband The Good Sons en daarnaast tien soloalbums op zijn naam heeft staan. Hij werkte samen artiesten als Chris Hillman, Ron Sexsmith, Jackie Leven en Townes van Zandt, die zelfs een lied van hem opnam. Zijn echtgenote Lou Dalgliesh, is een gevierde Britse zangeres die vier soloalbums uitbracht en o.a. samenwerkte met Elvis Costello en Bryan Ferry.

In 2011 verscheen het debuutalbum van My Darling Clementine en in 2012 wonnen ze The Americana Music Artist of the Year tijdens de British Country Music Awards. Afgelopen jaar brachten zij het album  “Country Darkness’ uit, een liefdevol en oprecht eerbetoon aan Elvis Costello. Schitterende nummers die tot duetten zijn getransformeerd. Met een eigen country en soul twist wordt de luisteraar getrakteerd op een dozijn aan romantische momenten en hartverscheurend liefdesverdriet. Als ‘vintage’eerbetoon verscheen dit album ook op audiocassette.

Iedere maandag vinden er concerten plaats met singer-songwriters, akoestische bands, rootsy performers en andere parels uit de muzikale wereld. Dat alles onder de noemer De Maandag van Van Meurs.