Christina Martin

Roots americana gecombineerd met een vleugje roots en pop
De Maandag van Van Meurs
ma 14 mrt ’22 20:15 uur
ma 14 mrt ’22
20:15 uur
  • ma 14 mrt ’22
    20:15 uur
    Meneer Frits
    Geweest

Martin's muzikale stijl ligt ergens in het schemergebied tussen americana / roots aan de ene en pop / rock aan de andere kant. Ook tekstueel weet ze behendig te laveren, tussen de romantische liefdesliedjes kun je zomaar snijdende maatschappijkritische nummers horen.

Sommige artiesten worden als muzikant geboren. Bij Christina Martin lag dat echter net wat anders. Toen ze in 1999 van de oostkust van Canada naar Austin, Texas verhuisde had ze nog nooit een gitaar vastgehad. Ze ging er werken als kindermeisje, maar raakte gefascineerd door de levendige muziekscene die Austin nou eenmaal heeft. Ze dompelde zich erin onder, het balletje ging rollen, en in 2002 maakte Martin de sprong die het begin van haar carriere betekende: ze bracht haar eerste album Pretty Things uit, en ze kreeg de kans het voorprogramma van Wilco doen.

Bekijk hier het facebook evenement. 

Hierna ging het snel, met elk album dat ze maakte kreeg ze meer aandacht en onderscheidingen. Haar muziek werd gebruikt in films en series, en op enig moment trad ze zelfs op voor koningin Elizabeth.

Op haar laatste plaat Wonderful Lie gaan alle remmen eraf. Naast vier eigen nummers serveert ze covers, die variëren van Bob Dylan tot Abba. Moet kunnen, toch?

Iedere maandag vinden er concerten plaats met singer-songwriters, akoestische bands, rootsy performers en andere parels uit de muzikale wereld. Dat alles onder de noemer De Maandag van Van Meurs.