Session Americana

Mix van diverse roots en americana muziekstijlen met een glansrol voor zangeres Ali McGuirk
De Maandag van Van Meurs
ma 28 mrt ’22 20:45 uur
ma 28 mrt ’22
20:45 uur
  • ma 28 mrt ’22
    20:45 uur
    Meneer Frits
    Geweest

Wie Session Americana al eens live heeft gezien weet dat wat ze op het podium doen op geen enkele manier vast te leggen is op plaat. Je moet er simpelweg bij zijn geweest. Gebruik makend van leuke en verrassende teksten, zet Session Americana tijdloze juweeltjes neer.

Je moet er simpelweg bij zijn, om te zien hoe ze rond de tafel zitten en van instrument wisselen, hoe Jim zijn mondharmonica’s uitslaat, hoe Dinty achter zijn krakkemikkige orgeltje zit te glunderen, hoe Billy achter zijn koffers net doet alsof het een echte drumkit is, en hoe Ry de zaak nog wat extra opzweept.

Bekijk hier het facebook evenement. 

Natuurlijk moet er ook wat materiaal uitgebracht worden. Het dichtst in de buurt komt dan een live-album, maar de heren dachten dat een cover-plaat ook wel eens leuk zou zijn. En dan niet alleen americana standards, maar ook nummers van bijvoorbeeld Morphine, Pixies of Donna Summer. Dat zou raar of geforceerd kunnen zijn, maar niet bij Session Americana: door het ontzaglijke spelplezier en muzikale kunde verhoogt het alleen de feestvreugde maar.

Iedere maandag vinden er concerten plaats met singer-songwriters, akoestische bands, rootsy performers en andere parels uit de muzikale wereld. Dat alles onder de noemer De Maandag van Van Meurs.