Hannah Aldridge Duo + TSOP [skg]

De Maandag van Van Meurs
ma 21 feb ’22 20:15 uur
ma 21 feb ’22
20:15 uur
  • ma 21 feb ’22
    20:15 uur
    Meneer Frits
    Geweest

Hannah Aldridge staat samen met de getalenteerde Griekse indie-folk singersongwriter Nikos Tsopoglou Gkinas in Meneer Frits. Tekstueel neigt Aldridge enigszins naar de donkere kanten van het leven, wat haar muziek alleen maar meer doorleefd en intens doet klinken. Maar ondanks de Southern Gothic invloeden en het rauwe randje in haar stem zijn haar optredens positief en energiek. Live wordt ze bijgestaan door de Zweedse gitarist Gustav Sjódin.

 

Hannah Aldridge is opgegroeid met de muziek uit Nashville en Muscle Shoals: in beide steden woonde ze met haar vader Walt Aldridge, een legendarische songwriter, muzikant en producer. Hannah is opgeleid als klassieke pianiste maar speelt ook zeer verdienstelijk gitaar.

Met hulp van collega Jason Isbell bracht ze haar debuut Razor Wire uit. Sfeervolle ballads worden afgewisseld met steviger werk en er zijn zelfs sporen van southern rock te horen. De titel van haar tweede plaat Gold Rush is een metafoor voor het jachtige bestaan dat we leiden. Toepasselijk als je in ogenschouw neemt hoeveel ze zelf ‘on the road’ is. Een paar van haar liveshows werden recentelijk nog op plaat gezet onder de titel Live in Black and White.

Facebook event

 

Nikos Tsopoglou Gkinas
De getalenteerde Griekse indie-folk singersongwriter Nikos Tsopoglou Gkinas, opererend onder de naam TSOP[skg], studeerde aan het conservatorium in Utrecht. Hij vermengt invloeden van Sufjan Stevens en The Tallest Man on Earth met zijn voorliefde voor blues en rock ‘n roll. Het kan er bij zijn optredens daarom zowel zacht en ingetogen als krachtig en uitgelaten aan toe gaan.

Video TSOP [ksg]

 TSOP [skg]

Iedere maandag vinden er concerten plaats met singer-songwriters, akoestische bands, rootsy performers en andere parels uit de muzikale wereld. Dat alles onder de noemer De Maandag van Van Meurs.