Damien Jurado

Singer-songwriter met betoverende lo-fi melancholiek
Naked Song presents
wo 13 apr ’22 20:15 uur
wo 13 apr ’22
20:15 uur
  • wo 13 apr ’22
    20:15 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

Het muzikale talent van singer-songwriter Damien Jurado stroomt waar het niet gaan kan. Tijdens de coronalockdowns heeft hij zelf zijn 17e album geproduceerd en uitgebracht.

Op zijn nieuwste album 'The Monster Who Hated Pennsylvania' verzamelt Damien Jurado tien verhalen over mensen die vastbesloten zijn niet gebroken te worden door hun erbarmelijke omstandigheden. “De wereld is een leugenaar, de sterren zijn een must', zingt hij over geborstelde drums, een cirkelende baslijn en akoestische gitaar op "Helena", waarmee zijn 17e album wordt geopend, de eerste release van Damien's eigen Maraqopa Records. Nare omstandigheden zijn al lang vaste waarden in Jurado's liedjes, die gevuld zijn met geesten, moordenaars, wrede minnaars en af en toe een UFO-cultus of valse Messias. Maar hier zijn de scènes aards, ontleend aan gewoon maar niet minder immense calamiteiten: orkanen op weg naar de stad, gespannen verbindingen, geheugenverlies in de voortuin.

Op The Monster Who Hated Pennsylvania trekt Jurado de gordijnen dicht, en blokkeert "het licht dat nu beschaamd en bang is van het donker", zoals hij zingt in "Tom", een van de beklijvende nummers van het album, om ze precies open te gooien op het moment dat de zon moet komen binnenstromen.

Damien zal echter niet alleen komen, hij wordt namelijk vergezeld door Corrina Repp! Deze uit Portland afkomstige gitarist en singer-songwriter kun je kennen van de voormalige indie rock band Tu Fawning, waarna Corrina solo ging. In 2021 heeft ze het album Island uitgebracht en het is het eerste album van Repp dat ze volledig zelf heeft geschreven en opgenomen

                               .

Facebook event


Damien zou in eerste instantie 30 oktober 2021 in de Paterskerk staan. Vanwege de aanhoudende onzekerheden rond het coronavirus is het concert verplaatst naar 13 april 2022. Tevens wordt het concert verplaatst van de Paterskerk naar onze kleine zaal. Alle tickethouders hebben persoonlijk bericht ontvangen met praktische info.

NAKED SONG
Persoonlijke verhalen van liedjesschrijvers die je ontroeren, opbeuren, tot nadenken stemmen of op een andere manier weten te raken. Oog in oog, een-op-een met de artiest, van heel dichtbij kruipen ze onder je huid. Dit is Naked Song, het singer-songwriterprogramma van het Muziekgebouw Eindhoven.

Naked Song vind je ook op Facebook en Instagram en natuurlijk op www.nakedsong.nl