Herman van Veen

‘Dat kun je wel zien’
vr 2 sep ’22 20:15 uur
vr 2 sep ’22
20:15 uur
  • vr 2 sep ’22
    20:15 uur
    Grote Zaal
    Geweest

Herman van Veen werd in 2020 75 jaar. Een grote theatertournee stond op het programma, maar die werd wegens corona grotendeels geannuleerd. Daarom viert Van Veen zijn verjaardag nu in 2022 met Herman van Veen: 'Dat kun je wel zien'. In zijn show kijkt hij terug op het verleden, werpt een blik op het heden en maakt een reeks voorspellingen voor de toekomst. 

Het zou een feestjaar worden, een vrolijk weerzien. 
We zouden met u mijn vijfenzeventigste verjaardag vieren,
en vrij naar Chawwa Wijnberg zingen:

Violen, anjelieren
en een tas vol prei
wat hebben we te vieren
violen, anjelieren
en een tas vol prei.

Toen kwam dat wereldwijde virus en weken we uit naar huis.

Nu het weer een beetje mag, 
komen wij alsnog naar u toe, 
om het vieren in te halen. 

- Herman van Veen

OVER HERMAN VAN VEEN

Herman van Veen (1945) groeide op in Utrecht waar hij ook het conservatorium bezocht. Sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Van zijn hand verschenen tot op de dag van vandaag meer dan honderdtachtig cd’s, een tachtigtal boeken en zo’n vijfhonderd schilderijen.

Voor zowel zijn artistiek werk als zijn inzet voor projecten ten behoeve van vrede, veiligheid en verbondenheid is hij talloze malen onderscheiden. Zo is hij onder andere drager van het Verdienstkreuz am Band des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Heeft een Eredoctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel. Van de Club van Budapest ontving hij de Planetary Consciousness Award. In Frankrijk Le Grand Prix de l’Académie Charles Cros de Littérature Musicale. En in Cuxhaven Duitsland, juni 2021, de Joachim Ringelnatz Literatur Preis.

Facebook evenement

Dit is een verplaatst concert. Tickets gekocht voor de oorspronkelijke datum 22 december blijven geldig voor deze nieuwe datum. Ticketkopers zijn per mail op de hoogte gebracht. 

Een abstract-biografische voorstelling met de luchtige diepgang die hem zo eigen is. 

Parool