De Vertalingen

met Kees Prins, Paul de Munnik & JP den Tex
vr 11 mrt ’22 20:15 uur
vr 11 mrt ’22
20:15 uur
  • vr 11 mrt ’22
    20:15 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

De drie mannen gaan na hun succesvolle programma Op Weg Naar Huis in 2007 opnieuw samen op theatertournee met de voorstelling De Vertalingen. Ze vertalen 20 iconische Amerikaanse popsongs uit de jaren '60 en '70 van onder anderen Bob Dylan, Joni Mitchell, Lou Reed, Tom Waits, Robbie Robertson en Neil Young. Ze vertellen tevens over het verborgen verhaal achter elk lied en hun fanatieke zoektocht naar de juiste woorden.

De ticketprijs is inclusief een consumptie.

JP den Tex
JP den Tex is een gerenommeerde Nederlandse singer-songwriter, die zijn beeldende liedjes combineert met theatrale elementen als ‘storytelling’ en ‘spoken word’. Den Tex treedt zowel solo op als in groepsverband. Van dat laatste is zijn recente reeks Storyteller Specials een goed voorbeeld.

Paul de Munnik
Zanger Paul de Munnik studeert aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar hij Thomas Acda ontmoet. Vanaf 1995 maken zij diverse cd's en en theatershows, waarvan Zwerf’On de eerste is en NAAM in 2014 de laatste. Ook toert De Munnik met anderen. Niet alleen met Kees Prins en JP den Tex in 2007, maar ook met Fernando Lameirinhas en Riet Muylaert - Brellando in 2010 en met Maarten van Roozendaal - Heimwee naar de hemel in 2011 en 2012. In 2016 maakt Paul solo het album Nieuw en in 2018 Goed Jaar. Beide cd's gaan met een theatertournee gepaard. 

Kees Prins
Kees Prins speelt in diverse televisieprogramma's en wordt met name bekend door de absurdistische televisieserie Jiskefet die hij samen met Herman Koch en Michiel Romeyn maakt. In 2000 ontvangt hij een Gouden Kalf voor beste acteur voor zijn vertolking van Johnny Jordaan in de dramaserie Bij ons in de Jordaan. Als zanger en liedjesschrijver speelt hij onder meer in de schoolband Chaoz en later in Moondogs met gitarist-componist Vincent van Warmerdam. 

Facebook evenement