JOHAN

JHN22
za 12 mrt ’22 20:15 uur
za 12 mrt ’22
20:15 uur
  • za 12 mrt ’22
    20:15 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

Het moest ervan komen, een terugkeer van JOHAN. Jacob de Greeuw kon niet anders. Er waren te veel stukken, strofen en klanken die schreeuwden om in JOHAN-songs te worden vervat. 'Noem het geen reünie, de terugkeer van JOHAN. Een nieuw begin, dat is het', zei de band in 2018. De band van Jacob de Greeuw pakte de draad op waar ze ‘m in 2009 had laten vallen. De wederopstanding van JOHAN ging vergezeld van het album Pull Up.

Ticketprijs is inclusief consumptie

Het is niet voor het eerst dat JOHAN een doorstart maakt. De aard van het beestje dat Jacob de Greeuw heet wil dat eens in de zoveel tijd het genie uit Hoorn zich losmaakt van dat wat hem bindt. Door de jaren gingen tal van kompanen huns weegs. En scheiden doet lijden. Goddank weet De Greeuw zijn leed te vertalen in tijdloze, unieke popmuziek die deel uitmaakt van de canon van de Nederrock. Pull Up behoort net als de vier eerdere Johan-albums in die canon. Met dank aan De Greeuw uiteraard, maar evengoed aan bassist Diets Dijkstra, slagwerker Jeroen Kleijn, de nieuwe gitarist Robin Berlijn én producer Frans Hagenaars.

Voorjaar 2020 is JOHAN gestart met zijn nieuwe album. Vanaf 2022 gaat de band op tournee met zijn theaterconcert JHN22, waarin ongetwijfeld nummers van het nieuwe album en klassiekers als Tumble and Fall, Oceans en Everybody Knows te horen zijn.

Facebook evenement