Nils De Caster, Sara De Smedt & Band

Begeleid door Bart Vervaeck, H.T. Roberts en Pascale Michiels
De Maandag van Van Meurs
ma 21 mrt ’22 20:45 uur
ma 21 mrt ’22
20:45 uur
  • ma 21 mrt ’22
    20:45 uur
    Meneer Frits
    Geweest

Nu ze lief en bed en leed delen, staan ze heel vaak samen op het podium. Daaruit vloeide hun eerste liefdeskind: 'It Takes a Believer', een album met origineel werk dat in september 2020 verscheen. Met dit album brengen ze een eigen repertoire dat ontstaan is tijdens de eerste lockdown in 2020. Americana-muziek over liefde, vergankelijkheid, falen, zoeken en vooral blijven geloven.

Tijdens hun programma komt ook werk aan bod van artiesten bij wie ze de mosterd haalden om hun eigen stem te vinden. Wie hen al heeft zien en horen optreden, weet dat ze het publiek royaal meenemen in hun muzikale wereld.

Nils de Caster wordt in Belgie gezien als een van de meest vooraanstaande multi instrumentalisten. Hij speelde met internationale artiesten, waaronder Perry Rose (Irl) en Elliot Murphy (VS) maar ook met Vlaamse grootheden zoals Johan Verminnen en Lieven Tavernier. Hij maakte als acteur en violist deel uit van de Oscar genomineerde film 'The Broken Circle Breakdown' en speelde een  gastrol in de film 'Belgica' en de serie 'De Twaalf'.  Daarnaast componeerde hij  muziek voor een drietal succesvolle theaterproducties.

Sara de Smedt studeerde in 2009 af als master kleinkunst aan het Herman Teirlinck instituut en speelde op talrijke podia in Vlaanderen met haar afstudeervoorstelling 'Mary's Bleeding Heart'. Als actrice was ze te zien in diverse theater producties en speelde ze o.a. vijf jaar lang de rol van  Ms. Darling in de musical 'Peter Pan'.

Ze zullen worden begeleid door:
Bart Vervaeck: peddle steel en gitaar
H.T Roberts: bas en weissenborn
Pascale Michiels: percussie.

Iedere maandag vinden er concerten plaats met singer-songwriters, akoestische bands, rootsy performers en andere parels uit de muzikale wereld. Dat alles onder de noemer De Maandag van Van Meurs.