Eileen Rose & The Holy Wreck

Opwindende americana, honky tonk country en een vleugje roots pop.
De Maandag van Van Meurs
ma 21 mrt ’22 20:45 uur
ma 21 mrt ’22
20:45 uur

Neem een snufje Americana en een flinke dosis honkytonk country, vermeng dat met een vleugje rootspop en je hebt een aantrekkelijke muzikale mix. De echte smaakmakers zijn echter Eileen Rose met haar hartstochtelijke stem en doorwrochte songs, en het onnavolgbaar goede gitaarwerk van vaste partner in crime The Legendary Rich Gilbert.

Eileen Rose komt uit een groot Italiaans-Iers gezin en groeide op in Massachusetts. In de jaren ’90 verkaste ze naar Londen, waar haar talent zich kon ontwikkelen en ze platen uitbracht op het Rough Trade label. Als we even vooruitspoelen zien we haar terugkeren naar Boston, en uiteindelijk settelen in Nashville. Dat is uiteindelijk de plek waar het allemaal gebeurt, en waar ze haar muzikale familie vindt. Hier worden het schrijven van songs en het werken met topmuzikanten haar dagelijks leven. Ze wordt in de pers vergeleken met zowel Lucinda Williams als Patti Smith, wat wel aangeeft dat ze muzikaal niet in een hokje te plaatsen valt.

Bekijk hier het facebook evenement.

Haar laatste album Muscle Shoals is opgenomen in de gelijknamige studio in Alabama, die inmiddels zo legendarisch is dat hij tevens dienst doet als museum.

Naast haar vaste band The Holy Wreck spelen Eileen Rose en Rich Gilbert ook in de gelegenheidsformatie The Silver Threads, waarmee ze country-klassiekers vertolken. Gewoon, omdat het kan.

Iedere maandag vinden er concerten plaats met singer-songwriters, akoestische bands, rootsy performers en andere parels uit de muzikale wereld. Dat alles onder de noemer De Maandag van Van Meurs.

Bekijk onze thema's