Tim Grimm

Americana
De Maandag van Van Meurs
ma 11 apr ’22 20:45 uur
ma 11 apr ’22
20:45 uur
  • ma 11 apr ’22
    20:45 uur
    Meneer Frits
    Geweest

De Amerikaanse folkzanger Tim Grimm begon ooit als acteur en pakte pas op latere leeftijd de gitaar op. Met zijn Family band treedt hij op en maakt platen, maar hij reist ook solo de wereld over. Zijn talent als entertainer krijgt nog een andere dimensie als hij groepsreizen gaat organiseren, waarbij de deelnemers zijn optredens bijwonen maar ook de toeristische hotspots te zien krijgen.

 

Grimm had eigenlijk nog geen plannen om songs voor een nieuw album te schrijven en uit te brengen, maar dat was voordat de wereld op zijn kop werd gezet, voordat maskers en de anderhalve-meter maatschappij de norm werden, voordat concerten geannuleerd en theaters gesloten werden. Voordat de sociale angst en het sociale barbarisme van Trump’s presidentschap schijnbaar ondraaglijk werden – Grimm heeft vaak het gevoel dat alle liedjes liefdesliedjes of politieke liedjes zijn. En in tijden als deze zijn ze voor hem vaak één en dezelfde.

In de negen tracks op zijn nieuwe album Gone zingt Tim Grimm over dromen uit het verleden en heden, over persoonlijk en gemeenschappelijk verlies. In deze collectie songs beweegt hij behendig tussen duidelijke observaties en ongecompliceerde en verleidelijke metaforen.

Grimm wordt vanavond begeleid door zijn zoon Jackson en de Italiaanse dobro-speler Paolo Ercoli.

Iedere maandag vinden er concerten plaats met singer-songwriters, akoestische bands, rootsy performers en andere parels uit de muzikale wereld. Dat alles onder de noemer De Maandag van Van Meurs.