The Hello Darlins

American folk supergroep
De Maandag van Van Meurs
ma 31 jan ’22 20:45 uur
ma 31 jan ’22
20:45 uur
  • ma 31 jan ’22
    20:45 uur
    Meneer Frits
    Geweest

Wat gebeurt er als een stel veelgevraagde Canadese sessiemuzikanten besluit een nieuw project te beginnen? Je krijgt de supergroep The Hello Darlins. De basis voor het collectief werd gelegd in 2016, toen Mike Little en Candace Lacine een samenwerking aangingen na een gezamenlijke studiosessie. Ze bedachten dat het leuk zou zijn om een Americana / Folk groepje te starten, maar pas toen hun vriend en producer Murray Pulver voorstelde om ook een plaat te maken werden de dingen echt serieus.

Het album Go By Feel werd in 2021 uitgebracht, en daar was direct veel aandacht voor. De titel reflecteert het gevoel waarmee de opnames tot stand kwamen: het moest direct en natuurlijk klinken, zonder al te veel studio-trucjes. En uiteraard moest het ook live waar te maken zijn. Dat is goed gelukt, en nu komen The Hello Darlins voor het eerst naar Nederland. Omdat het een los-vaste club is kunnen we nog niet zeggen wie er op het podium zullen staan, maar vaste leden Mike en Candace hebben door hun achtergrond zo’n enorme lijst van muzikanten om uit kiezen dat je verzekerd kunt zijn van een sterrencast.

Bekijk hier het Facebook event.

Het eerder aangekondigde concert van Lynn Miles wordt verplaatst naar een latere datum, maar niet getreurd: er is een uitstekende vervanger gevonden!

Iedere maandag vinden er concerten plaats met singer-songwriters, akoestische bands, rootsy performers en andere parels uit de muzikale wereld. Dat alles onder de noemer De Maandag van Van Meurs.