Hoth Brothers

Een mix van bluegrass en folk met prachtige vocale harmonieën
De Maandag van Van Meurs
ma 18 apr ’22 20:45 uur
ma 18 apr ’22
20:45 uur
  • ma 18 apr ’22
    20:45 uur
    Meneer Frits
    Geweest

Hoth Brothers is het zijproject van Boris McCutcheon en zijn muzikale maatje Bard Edrington V. Beiden zijn hardwerkende mannen uit New Mexico, en zoals het met veel muzikanten gaat moeten ze af en toe de mouwen opstropen om het geld te verdienen wat ze met alleen muziek maken niet lukt. Al hebben de ‘broeders’ ieder een eigen solocarrière, tijdens het plukken in de boomgaard werd het plan gesmeed om de krachten te bundelen. Zo ontstond het album Workin’ and Dreamin’, opgenomen in slechts een paar dagen, met hulp van bassiste Sarah Ferrell en drummer Greg Williams.

Een vervolg kon niet uitblijven en in 2021 ziet Tell Me How You Feel het licht. Zeventien aanstekelijke liedjes, met teksten die variëren van observaties over de huidige toestand in de USA, tot universele thema’s als hoop, liefde, de dood en de natuur. Opmerkelijk is het nummer met als titel Volendam; blijkbaar heeft het plaatsje enige indruk gemaakt. Verwacht echter geen palingsound: dit is onvervalste Americana, een zeer prettige mix van bluegrass en folk met prachtige vocale harmonieën.

 

Bekijk hier het Facebook event.

Iedere maandag vinden er concerten plaats met singer-songwriters, akoestische bands, rootsy performers en andere parels uit de muzikale wereld. Dat alles onder de noemer De Maandag van Van Meurs.